Royal zwager: James Middleton eindelijk happy?

Het broertje van Kate en Pippa heeft een nieuwe vriendin!

Lees ook

Het is lange tijd behelpen geweest met James Middleton (31), het broertje van Kate, hertogin van Cambridge en Pippa Middleton-Matthews. Maar hij lijkt nu toch zijn draai te hebben gevonden.

Dyslectisch, ADHD, niet heel erg geslaagd als handelaar in personalized marshmallows, James is altijd een béétje het zorgenkind van de Middletons geweest. 

In de Daily Mail was hij eerlijk over de depressie die eind 2016 al het plezier in zijn leven weg zoog. "Het is niet een gevoel, het is het ontbreken van gevoelens," zegt hij. "Je bestaat zonder doel of richting. Ik kon geen vreugde, opwinding of verwachting meer voelen, het enige wat me met hartkloppingen 's ochtends het bed uitjoeg, was intense onzekerheid. Ik voelde me niet begrepen, een totale loser. Ik zou dat gevoel van waardeloosheid en wanhoop mijn ergste vijand niet toewensen, ik had het gevoel alsof ik gek was geworden."

Eind 2017 zat hij zo stuk dat hij zijn honden in zijn auto zette, tegen niemand zei waar hij heen ging en zich terug trok in een cottage in een zo goed als onbewoond deel van het Merendistrict waar hij als kind al graag kwam. Daar zwom hij in ijskoud water, liep in zijn eentje door de natuur en probeerde rust te vinden in de chaos in zijn hoofd. "Die kwam met het besef dat ik hulp nodig had," zegt hij. "Ik wist dat als ik hulp zou accepteren er hoop zou zijn. Dat was een lichtpuntje in de duisternis."

Met therapie en medicatie kreeg James weer greep op zijn gevoel, in 2018 knapte hij langzaam, maar zeker op. Dat hij zo openhartig over zijn depressie en mentale gezondheid spreekt "is om het taboe eraf te halen, zoals mijn zwager William, Catherine en prins Harry dat met Heads Together doen," zegt hij. "Ik ken nu mijn sterke en zwakke kanten beter en erover praten geeft me het gevoel dat er een enorme last van me is afgevallen."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door James Middleton (@jmidy) op

Recentelijk lijkt hij zelfs zowaar weer gelukkig te zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door James Middleton (@jmidy) op

Hij woont een deel van het jaar in Schotland waar hij op het landgoed van de familie van zijn zwager James Matthews hikes begeleidt…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door James Middleton (@jmidy) op

…en overduidelijk ook zelf van de natuur geniet met zijn honden…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rafa, Ella, Zulu, Inka & Luna ???

Een bericht gedeeld door James Middleton (@jmidy) op

…op wie hij dol is. Af en toe heeft hij een nestje, Lupo van de Cambridge'jes is een zoon van zijn hond Ella "mijn constante gezelschap de afgelopen tien jaar, die van onschatbare waarde is geweest voor mijn herstel," aldus James.

Daarnaast heeft hij, na een wat treurige knipperlichtrelatie met Donna Air, een nieuwe liefde gevonden in de persoon van Française Alizee Thevenet, een financieel expert voor ITG die in Londen werkt als 'analytics and product research analyst'.

Ze zijn inmiddels ongeveer een half jaar samen. Alizee komt bij de Middletons over de vloer en vierde samen met James vakantie op St. Bart. Het is hem meer dan gegund, na zoveel verdriet. 

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook