Let op: gin flessen bevatten vaak geen echte gin

Let dus op als je weer een mooie, peperdure fles wilt kopen.

Lees ook

Ben jij net als wij gek op gin? En ben je er maar al te blij mee dat je de ene na de andere fles voor een lagere prijs kan kopen? Let dan op! Het programma Keuringsdienst van Waarde deed onderzoek en is erachter gekomen dat gin soms niet eens echt helemaal gin is.

LEES OOK: Kopen: gin-tonic met anti-ageing collageen

Het is natuurlijk ontzettend aantrekkelijk, die prachtige gin flessen bij de slijterij die ook nog eens heerlijke drank bevatten. 'Dan maar een paar euro extra betalen', denk je dan. Toch zit er een addertje onder het gras. Wanneer de sterke drank wordt gemaakt en er wordt iéts van gin bij gegoten, mag je het al gin noemen en van deze regel maken steeds meer ginmakers gebruik. 

Wodka

 

Wat je misschien al wel opviel, was de prijs van de gin. Die is de afgelopen jaren flink omlaag gegaan. Dat komt omdat de dure gestookte gin aangelengd wordt met water en sterke drank. Een expert vertelt de Keuringsdienst van Waarde: 'het is eigenlijk wodka met een smaakstofje.' Op het label is vaak niet duidelijk te lezen wat er precies in de fles zit, maar er zit soms zelfs maar 0,1% gin in de fles. Om jullie even op weg te helpen: het programma KASSA deed ooit een onderzoek naar de beste Hollandse gin en op de eerste drie plekken staan de volgende merken:

1. Bobby's Schiedam Dry Gin
2. DAMRAK Amsterdam Gin
3. Dutch Courage Dry Gin

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nicolas Nunez (@nicolasnunezgutierrez) op

BRON: KEURINGSDIENST VAN WAARDE, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook