Dit zijn de leukste momenten van Frans Bauer en ‘Maris’ in China

De reis van Frans Bauer naar China is nu al het meest besproken televisieprogramma van het jaar.

De reis van Frans Bauer naar China is nu al het meest besproken televisieprogramma van het jaar. Velen klagen dat de zanger op kosten van de belastingbetaler op reis gaat. Maar wat heeft dit nu echt opgeleverd?

LEES OOK: 'Racistische' grap Viktor Brand valt niet in goede aarde

Wat is dit dan Maris?
De vraag die het meest bijblijft na de eerste aflevering van Frans Bauer in China is wel “Wat is dit dan Maris?”. Frans en zijn vrouw Mariska lopen over een markt in Hongkong en er worden allerlei verschillende etenswaren gekocht. Frans weet niet wat het is en vraagt zijn lieftallige vrouw wat het allemaal is. Natuurlijk heeft zij ook helemaal geen idee.

De Chinese kaart
In China kun je lekker Chinees eten, maar dat is volgens Frans Bauer geen echte Chinees. In een restaurant is Frans op zoek naar babi pangang, maar probeer dat maar eens aan een Chinees uit te leggen. Gelukkig is Mariska praktisch ingesteld en heeft ze de kaart van de plaatselijke Chinees uit Brabant meegenomen. Helaas kon het lokale restaurant er niet zo heel veel mee.

Afhaalchinees
Dat Frans Bauer naast volkszanger ook een echte filosoof is blijkt wel in het restaurant. Hij stelt een vraag met een diepere ondertoon: “Zouden ze in China ook afhaalchinees hebben?” 

Slechte Chinese grappen
Natuurlijk kunnen de slechte grappen niet achterblijven. Natuurlijk kent Frans zijn klassiekers. 'Hoe lang is een Chinees?' kan natuurlijk niet achterblijven. Ook zoonlief lijkt de lolbroek van papa te hebben meegekregen. Zijn toppertje: “Voor de Chinese Muur hoef je niet naar China. In Nederland heb je er genoeg.” Daarmee doelt hij op alle restaurants.

Wil je nog genieten van Frans Bauer? De aflevering is HIER te zien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪Vandaag op NPO 1 om 18:10 de herhaling van “Frans Bauer in China” !! ‬

Een bericht gedeeld door Frans Bauer (@fransbauer_officiele) op

BEELD: ANP

Laatste nieuws