Oranjes: verhuiswagens bij Huis ten Bosch

Het is echter nog even wachten op het verhuisbericht van de koning en koningin.

Lees ook

Paleis Huis ten Bosch is nog niet helemaal af en het terrein eromheen heeft nog veel weg van een bouwplaats, maar de Oranjes zijn inmiddels daadwerkelijk bezig met de verhuizing naar hun nieuwe woonpaleis.

Dat wil zeggen: bij Huis Ten Bosch zijn de eerste verhuiswagens gesignaleerd. Of het koninklijk gezin er ook zelf al woont is niet duidelijk: de ene bron zegt van wel, de ander wijst erop dat er bij de Eikenhorst zelf nog geen verhuiswagens te zien zijn en de woonvleugel nog deels in de steigers staat.

Wie het weet, mag het zeggen. Het is een groot paleis, het kan ook zijn dat stukken uit de opslag zijn teruggebracht of nieuwe spullen zijn afgeleverd.

Om eerlijk te zijn lijkt het erop dat de daadwerkelijke verhuizing van de koning, koningin en hun A'tjes toch nog even op zich laat wachten, omdat Huis Ten Bosch nog best een riant bouwplaatsgehalte heeft. Die paar weken kunnen er ook nog wel bij. Het was eigenlijk de bedoeling dat ze een jaar geleden al over zouden gaan, maar de verbouwing zat dermate tegen dat er meer tijd nodig was.

Hoe dan ook, ze zitten er straks leuk bij. Woonden de Oranjes op de Eikenhorst boven, op Huis ten Bosch hebben ze ervoor gekozen ook een benedenverdieping privé te gebruiken om te kunnen genieten van de tuin. En verder beschikken ze over optimaal comfort : home spa, home gym, kapsalon, tennisbaan, zwembad – we zouden er best aan kunnen wennen.

Voor Amalia en Alexia is de rit naar het Sorghvliet gymnasium straks iets korter en voor Ariane wordt de afstand naar de Bloemcampschool in Wassenaar niet veel groter: het paleis en Villa Eikenhorst liggen slechts zes kilometer uit elkaar. De RVD heeft een mediamomentje beloofd als 'de laatste afrondingswerkzaamheden' klaar zijn.

 

Foto's © ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook