Olcay Gulsen deed ooit een vampire facial

En ja, ook Olcay komt bij de Etos.

Lees ook

Wat haar favoriete parfum is, kunnen we wel raden. Olcay Gulsen (38) lanceerde namelijk onlangs haar eigen geurlijn ‘Femme Power’. Met Beau Monde deelt ze ook haar andere beautygeheimen.

tekst MARJOLEIN VERMEIJ

LEES OOK: Olcay Gulsen klaar voor moederschap

Niet te moeilijk

“Natuurlijk wil ik er goed uitzien, maar ik wil er niet te veel tijd aan besteden en het moet ook niet ingewikkeld zijn. Zo is mijn dagcrème vet genoeg om ook ’s nachts te gebruiken. En ik smeer een laagje Hydrating Jelly van Clinique, dat beschermt tegen vuil van buitenaf. Fijn als je veel in de stad bent.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Olcay Gulsen (@olcay) op

Verwennerij

“Een fijne bodylotion. Die van La Mer kost wat, maar is lekker vet en smeert fijn. En ik investeer in een goed wimperserum voor langere wimpers.”

On a budget

“De mascara van de Etos maakt mijn wimpers langer en geeft ook veel volume. Hij kost maar een paar euro, maar hij is beter dan alle dure mascara’s die ik ooit heb gebruikt.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Olcay Gulsen (@olcay) op

Haargoeroe

“Er is er maar één die aan mijn haar mag zitten en dat is Fedde Hoekstra. Ik ga al jaren naar hem toe en raak in paniek als hij niet kan. Hij kent mijn haar goed en ik vind hem een van de besten in Nederland.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Olcay Gulsen (@olcay) op

Dipje

“Een paar jaar geleden zat ik echt niet lekker in mijn vel. En dat zag je ook direct. Ik had grote, zwarte kringen onder mijn ogen en voelde me zeker niet knap. Ik heb mezelf er bovenop geholpen door veel te rusten en weer naar de gym te gaan. Als je traint, voel je je automatisch mooier heb ik gemerkt.”

Mooi voorbeeld 

“Ik bewonder andere vrouwen en er zijn er genoeg die ik ook gorgeous vind. Angelina Jolie bijvoorbeeld en Jennifer Lopez. En Eva Mendes is één van de mooisten ter wereld.”

Leeftijd

“Als iemand zegt: ‘Wat zie je er goed uit voor je leeftijd’, dan is het een beetje dubbel. Aan de ene kant wíl je er knap uitzien ‘voor je leeftijd’, natuurlijk wil je dat. Maar aan de andere kant voel je je ook meteen stokoud!”

Op een onbewoond eiland 

“Als ik één product mocht meenemen, dan zou ik gaan voor concealer. De Touche Éclat van Yves Saint Laurent, geen twijfel mogelijk. Al van jongs af aan heb ik last van donkere kringen onder mijn ogen. Zonder concealer ben ik ongelukkig.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Olcay Gulsen (@olcay) op

Freeze!

“Eens per maand ga ik naar Freezlab voor cryo­therapie. Ik zie er altijd tegenop, en als ik die vrieskist van 110°C instap, vind ik het écht k*t, maar daarna heb ik me toch een partij energie. Mijn huid straalt, mijn oogwit is witter dan ooit, ik kan beter nadenken en mijn dag efficiënter indelen.”

Never again

“Toen het wat minder met me ging, wilde ik de natuur een handje helpen en mijn gezicht weer laten stralen. Ik hoorde over zo’n vampire facial, waarbij een beetje van je eigen bloed wordt gecentrifugeerd en vervolgens geïnjecteerd in je huid. Achteraf vraag ik me af waarom ik het gedaan heb. Ik vond het een heftige behandeling en het idee van het hele proces vind ik ranzig. Dat zou ik dus nooit meer doen.”

Blunder

“Ik begon met make­uppen rond mijn veer­tiende. Zo’n zwart kohlpotlood rond m’n ogen en een lipliner, eigenlijk best lelijk. Ik epileerde ook véél te veel. Als ik daar foto’s van zie denk ik: wat dacht ik? Geen wenkbrauwen, dat staat echt niemand.”

Showbizz

“Een vrouw van boven de veertig is ‘op haar retour’, zoals ze dat noemen in showbizzland. Niet omdat mannen dat vinden, maar omdat vrouwen dat zélf vinden. Een man op die leeftijd denkt er niet eens over na of hij te oud is voor televisie, waarom wij dan wel? Voor mij is het belangrijker dat iemand iets te vertellen heeft. Door te streven naar het perfecte plaatje wordt alles nep. Een gesprek tussen twee oprechte mensen is altijd interessanter dan een gesprek van figuren die alleen denken aan hoe ze overkomen.”

Botox 

“Ik vind alles prima op het gebied van botox, maar het is wel lelijk als je er te veel van gebruikt. Iedereen gaat daardoor op elkaar lijken. Ik heb wel eens een rimpeltje in mijn voorhoofd laten wegspuiten, maar ik vind het stijve gevoel niet fijn.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Olcay Gulsen (@olcay) op

Kaal

“Oh, het lijkt me zo heerlijk als je je nooit meer hoeft te scheren! Ik zou me dan ook dolgraag laten laseren, maar helaas heb ik daar de tijd nog niet voor gevonden.”

Toptips 

“Genoeg water drinken en genoeg slapen! Ik ben een ander mens als ik acht uur aaneengesloten heb geslapen. Daar kan de beste concealer niet tegenop. En niet te veel alcohol drinken, want daar word je lelijk van.”

Powerwoman

“De afgelopen jaren heb ik veel gereisd en in ieder land ontdekte ik mooie ingrediënten. Ik ben toen naar een parfummaker gegaan om een geur voor mezelf te laten ontwikkelen. Eigenlijk niet met de bedoeling hem op de markt te brengen, maar ik kreeg zoveel steun van vrouwen om me heen, dat ik het toch heb gedaan. Ik wil mijn seksegenoten inspireren om minder bescheiden te zijn, om trots te zijn als we in onze kracht staan. Je ruikt patchouli, cederhout, muskus en een beetje munt. Hij is best mysterieus, maar ook fris. Mensen vragen er echt naar als ik ’m draag.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Olcay Gulsen (@olcay) op

Laatste nieuws

Zie ook