Royal Wedding Roemenië: The Movie

De tranen van de bruid, hun eerste dans - Nicholas en Alina zetten zich gelikt in de markt. Nu nog even die titel terugkrijgen.

Wauw, als je het nu hebt over jezelf professioneel in de markt zetten als nationaal symbool: Nicholas en Alina van Roemenië hebben een professionele film over hun bruiloft laten maken.

Het is een wat ingewikkelde kwestie, royalty-wise. Onder andere omstandigheden zou Nicholas koning van Roemenië zijn. Roemenië is echter al jaren een republiek en zijn tante prinses Margareta heeft leep de macht gegrepen in een familie-fittie. Dus trouwde Nicholas – mateloos populair in Roemenië – als burger met Alina, in wat in Roemenië toch wel degelijk als een Royal Wedding werd gezien. Zelfs de priester noemde de bruidegom gewoon prins Nicholas in de ceremonie.  

De speeches, tranen van de bruid, Nicolas die niet weet wat hij ziet als hij Alina voor het eerst spot in haar jurk, zijn lieve zus, de eerste dans van het bruidspaar – het is een goddelijk staaltje schmaltzy romantiek van een stel dat begrijpt hoe belangrijk beeldvorming is. Ook al hebben ze juridisch gezien geen poot om op te staan en doet Margareta er alles aan om hen buiten het paleis te houden, dit stel dreigt toch echt het officieuze royal paar te worden. Well played, Nicholas.   

 

Foto's © Nicholas en Alina van Roemenië

Laatste nieuws