Kosten kleding: mag het wat minder, Meghan?

Koningin Máxima zit in de middenmoot van de Royal Spenders.

Lees ook

Oké, ze moest een basisgarderobe opbouwen, maar toch: wat de hertogin van Sussex vorig jaar aan kleding heeft uitgegeven is echt exorbitant in vergelijking met haar royal collega's.

Onze vriendinnen van HeavenLM en UFONoMore zijn getalenteerde label ID'ers die bij openbare optredens van de royals meestal in een mum van tijd geïdentificeerd hebben wat de koningin, hertogin, prinses of gravin van dienst aanheeft. Deze fashion genieën zijn bij elkaar gaan zitten met hun spreadsheets en rekenmachines, om uit te dokteren wat er zoals aan kleding is uitgegeven.

© UFO No More / HeavenLM

De veertien geselecteerde dames uit de Royal Eredivisie gaven vorig jaar samen 1.214.234 euro uit aan kleding en accessoires. Het betreft hier alleen de 1090 stukken die geïdentificeerd zijn, de 571 stukken die wel gespot zijn, maar Unidentied Fashion Objects bleven zijn niet meegerekend.

Big Spender is Meghan, de hertogin van Sussex, met kledinguitgaven die op  478.386 euro neerkomen. Het daadwerkelijke bedrag is hoger, want van de 324 nieuwe kledingstukken waarmee ze werd gespot, zijn er 255 geïdentificeerd, de 69 andere zijn speciaal voor haar gemaakte stukken, met een bijpassend prijskaartje. Hier draagt ze Oscar de la Renta. Ook haar voorkeur voor Givenchy hakt er financieel in.

Verrassende tweede – verrassend omdat je het er niet altijd vanaf ziet – is kroonprinses Mary van Denemarken die voor 102.914 euro nieuwe kleding aanschafte, met een gemiddelde prijs-per-stuk van 980 euro. Deze rode zijden jurk is van Raquel Diniz.

Op de derde plaats Sophie, gravin van Wessex: 86.675 euro aan kleding met een gemiddelde prijs van 1444 euro.

Koningin Máxima scoort verrassend zuinig, maar dat is schijn want het Dynamische Duo heeft maar van 48 van haar 108 nieuwe kledingstukken in 2018 de prijzen kunnen achterhalen. Ze komen op 56.805 euro, specialist Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima telde 52 nieuwe officiële outfits. Afgaand op de labels die zij checkte, komen de totaaluitgaven van de koningin hoger uit, maar ook weer niet in de regionen van La Sussex.

© UFO No More / HeavenLM

De duurste smaak heeft prinses Charlene van Monaco die gemiddeld 2557 euro per kledingstuk afrekende.

Dat is dan weer het voordeel van met een miljardair getrouwd zijn: ongelimiteerde creditcards.

 

Foto's © ANP, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook