Nieuwe foto’s! Gelukkig Nieuwjaar van prinses Tessy

Nieuwjaarstoespraak 2.0: royaal je hart luchten op je blog.

Voor Tessy van Luxemburg was het geen fijn jaar, met een slepende vechtscheiding waarin ze er zeer bekaaid vanaf kwam. Maar ze zit niet bij de pakken neer!

"Om 2018 en haar schoonheid te eren, ondanks de storm, hebben mijn zoons en ik wat foto's van Hana Nohuchi gekozen uit ons privéalbum, om alle goede dingen van 2018 te vieren: ons gezinnetje en de liefde die we voor elkaar hebben," zo schrijft ze op haar blog.

"Persoonlijk heb ik veel geleerd over perceptie versus realiteit tijdens mijn scheiding en geleerd dat 2018 een jaar is waarin jammer genoeg waarheid en eer vervangen zijn door perceptie en gunsten. Het is een jaar om ons eraan te herinneren dat je veel tussen de regels kunt lezen, als je daarvoor kiest."

"De nadruk ligt hier op het woord 'kiest'. Sommige media verkiezen jammer genoeg om te schrijven wat verkoopt. De waarheid verkoopt niet, de realiteit verkoopt niet. Het zijn vaak lelijke leugens die verkopen, omdat die de lezer afleiden van zijn of haar eigen ellende en laten fantaseren over de verzonnen moeilijkheden van andere mensen."

"Ik veroordeel daar niemand om. Het is triest genoeg nog altijd de menselijke cultuur en dat zal in mijn leven niet meer veranderen. Het enige wat ik in mijn leven te allen tijde wil overbrengen is een boodschap van vriendelijkheid en compassie tegenover vrienden, de gemeenschap en buren. Ik heb geleerd dat niets anders je innerlijke vrede geeft."

Verder bedankt Tessy "alle mooie, betrokken mensen" waar ze dit jaar mee te maken had: "Het heeft me kracht, liefde en hoop voor 2019. Jullie zijn allemaal unieke, mooie individuen die het verschil maken voor de mensen om jullie heen. Bedankt dat mijn zonen en ik daarbij mogen horen."

Het zijn nobele woorden – en mooie foto's ook, waarin Tessy slim uitstraalt dat ze niet zielig is (dit is best wel lekker kiss my ass, toch?) Je kunt je afvragen of prins Gabriel (12) en prins Noah (11) hier niet al te veel als adorable jokers worden ingezet, maar ze figureren al jaren op haar Insta, dus heel raar is het ook niet.

Maar hoe nu verder? Het huis waar ze met prins Louis woonde, moet ze binnenkort verlaten en door het gedoe met de scheiding (waarbij het Groothertogdom Luxemburg het echt keihard heeft gespeeld) is ze haar laatste restje royal glans – toch wel handig bij het netwerken – in rap tempo aan het verliezen. Bovendien is het misschien niet zo slim om de tabloids voor de bus te gooien als die net tut-tuttend over de 'gierige Luxemburgers' je kant hebben gekozen. Het ziet er naar uit dat 2019 voor haar een make or break-jaar zal worden. Als ze écht haar idealen aan de man wil brengen, mag het wel wat minder met de tenenkrommend positieve tegeltjeswijsheden en zou een beetje humor en zelfspot haar goed doen, om in beeld te blijven. Aan de andere kant, zuurder dan in 2018 kan haar nieuwe jaar haast niet worden. Happy New Year, Tessy. And long may you run.   

  

Foto's © Hana Nohuchi / Tessy van Luxemburg

Laatste nieuws