Deze 4 dingen heeft hertogin Kate altijd bij zich

Er kan niet veel in haar tasje, maar dít gaat altijd mee.

Lees ook

Is de hertogin van Cambridge privé op pad, of met de kinderen, dan gaat er een kloeke handtas mee. Maar op werkbezoeken houdt ze het bij een clutch of een minitasje. Wat zit daar toch in?

Om te beginnen een handspiegeltje, voor een laatste check voor ze de auto uitstapt. Geen lippenstift op de tanden, geen spinazie tussen de tanden, geen slaap in de ogen? Dan kan ze er tegenaan. Volgens Marcia Moody die 'Kate: A Biography' schreef, is het handspiegeltje heilig.

Verder lippenbalsem (geen lippenstift) en 'blotting paper', vloeipapier waarmee je heel snel transpiratie of een glimneus kunt wegdeppen zonder een extra laag poeder aan te hoeven brengen om niet al te erg te shinen voor de camera's. Het laatste item dat er altijd in zit is een zakdoek: ook een hertogin heeft wel eens een loopneus.

Is dat echt alles? In dat ieniminie-tasje wel, ja. In de bagageruimte van de auto ligt standaard reservekleding (en naar verluidt een zwarte outfit voor het geval een familielid onverwacht gaat hemelen).

Op werkbezoeken wordt ze vergezeld van persoonlijk secretaresse Catherine Quinn die haar briefingpapieren draagt. En van een persoonlijk assistent met in háár tas eerste hulp bij alles: naald en draad, veiligheidsspelden, dubbelzijdig plakband, pleisters – de PA moet een soort royal McGyver zijn.

De PA of PS heeft ook Kate's telefoon op stil in haar tas als de hertogin ergens is. Mocht er iets zijn met de kinderen, dan komt het telefoontje binnen bij Quinn die dan een geschikt moment kiest om Kate bij te praten. Veel zit er dus niet in die tasjes, maar je zal maar een glimneus hebben – dan is even kunnen blotten toch een uitkomst. 

 

Foto's © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook