10 royal events om naar uit te kijken in 2019!

Het belooft weer een mooi royalty jaar te worden.

Lees ook

Voor de voorpret: tien royal agendapunten die veelbelovend zijn qua pracht, praal, paleizen en vooruit, hier en daar een brouille.

Baby Sussex!

Het belooft een van de royal hoogtepunten te worden: de hertogin van Sussex hoopt dit voorjaar te bevallen van hun eerste kind. Officieel wordt 'eind april' aangehouden, maar gezien Meghan's buikje en het feit dat ze zich tijdens de walkabout met kerst 'ik ben er bijna' liet ontvallen, lijkt de kans reëel dat Baby Sussex zich wel eens iets eerder dan dat zou kunnen melden. Zal opa Thomas Markle vernoemd worden? Of tante Samantha Markle?

Baby Hannover!

In April hopen prins Ernst August en prinses Ekaterina van Hannover hun tweede kind te krijgen (hier staan ze met hun eerste, prinsesje Elisabeth).

Bekend is al dat het een jongetje wordt, die als stamhouder onvermijdelijk Ernst August zal worden genoemd, wat voor krankzinnige verwarring zal gaan zorgen met zijn vader en opa die óók zo heten (en alleen nog praten via advocaten, maar dat is een ander verhaal).

Koningsdag

Op 27 april vieren de Oranjes Koningsdag in Amersfoort. Ook de acht omliggende plaatsen (Woudenberg, Leusden, Baarn, Soest, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Nijkerk en Barneveld) krijgen een inbreng bij de invulling van de koningsdagfestiviteiten. We voelen een Soestdijk-, folklore- en iets met eieren-momentje aankomen.

Troonwissel

In Japan treedt keizer Akihito (rechts) op 30 april af waarna de Chrysantentroon overgaat naar zijn zoon, kroonprins Naruhito. Deze ceremonie zal sober zijn, in oktober heeft de Sokuirei Seiden no Gi plaats, de daadwerkelijke 'troonsbestijging' waarbij keizer Naruhito wordt voorgesteld aan het volk. Dit zal aanzienlijk feestelijker verlopen.  

Royal Wedding

De bruiloft van lady Gabriella Windsor en Tom Kingston wordt niet zo'n spektakel als de huwelijken van prins Harry en prinses Eugenie, maar toch: jawoord in St George's Chapel bij Windsor Castle en het bruidsfeest in Frogmore House – het gaat fijne plaatjes opleveren.  

Prinses naar school

Op 2 mei wordt prinses Charlotte 4 jaar en zal ze naar dezelfde school gaan als haar oudere broer prins George: Thomas's School in Battersea.

Cute fotomomentje op de eerste schooldag gegarandeerd.

Semi-royal Wedding I

In de zomer trouwt Louis Ducruet (de zoon van prinses Stéphanie van Monaco) met Marie Hoa Chevallier. Burgerlijk huwelijk in het paleis van zijn oom prins Albert, kerkelijk huwelijk in de kathedraal, Grimaldi's, Borromeo's en Casiraghi's all over the place: dit belooft een fraaie bruiloft te worden.

Semi-Royal Wedding II

Ook Louis' nichtje Charlotte Casiraghi (dochter van prinses Caroline) gaat deze zomer trouwen, met Dimitri Rassam. Van deze bruiloft zal de wereld vermoedelijk weinig meekrijgen: naar verwachting zal het worden gesloten op het eiland Pantelleria waar Dimitri's moeder een wijngaard bestiert.

Mijlpaal   

In augustus wordt prinses Irene tachtig, iets waar de Bourbon de Parme's vast wel iets aan zullen doen. Laten we hopen dat Addy een mooie bestelling krijgt. Al zou het, de spirituele prinses kennende, ook wel eens een heidag kunnen worden. 

Sweet Sixteen

Op 7 december wordt kroonprinses Amalia zestien. Huis ten Bosch lijkt een puike plek voor een Sweet Sixteen party en verder is het gissen wat ze zal gaan doen: à la Elisabeth van België een tijdje naar kostschool, gewoon het gym afmaken, een gap year voor na haar diploma inplannen – niemand die het weet. Maar toch: zestien worden is een dingetje. We gaan het meemaken, hier lees je alles! 

 

Foto's © ANP, BSR Agency, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook