Alwéér een Royal Wedding in Windsor Castle!

St. George's Chapel is voor de derde keer in één jaar het toneel van een sprookjesbruiloft.

Lees ook

Het Royal Evenementenbureau laat zich niet zomaar een fotomomentje ontglippen: ook Lady Gabriella Windsor trouwt volgend jaar in St. George's Chapel en danst later op de trouwdag in Frogmore House.

Wat zullen ze in Windsor hebben gedacht toen het bekend werd: 'Nee, niet weer!'? Het ligt voor de hand dat het dorp ditmaal niet zal worden afgesloten, want als 50ste in de lijn van troonopvolging behoort lady Gabriella niet tot de eredivisie van de Windsors. Maar om een bruiloft op deze locatie nu te omschrijven als een 'bescheiden familiefeestje'?

Gabriella – Ella voor intimi – is de dochter van prins Michael en prinses Michael van Kent. Prins Michael is een volle neef van de Queen. Eerder dit jaar verloofde ze zich met Thomas Kingston. En ze volgt in de voetsporen van de Sussex'jes en prinses Eugenie van York en Jack Brooksbank door – met toestemming van de Queen – aanstaand voorjaar te trouwen St. George's Chapel …

…en in navolging van prins Harry en hertogin Meghan het bruidsfeest in Frogmore House te houden. Er is geen receptie in het kasteel, het gaat echt alleen om het jawoord in de koninklijke kapel (en vooruit, een leuk fotomomentje op de beroemde trap). Een en ander wordt gefinancierd door de Kents.

De Queen en prins Philip zullen naar verwachting geen deel uitmaken van de gasten, maar er zullen vast wel wat leeftijdgenoten van de familie opdraven om te checken hoe Gabriella het aanpakt, want hoewel de schat de meest snobby dame van haar hele lichting is, heeft ze wel smáák.

Ze zou St. George Chapel hebben gekozen uit 'sentimentele overwegingen'. Als kind genoot ze erg van de kerstmissen op het kasteel, voor de Queen die naar Sandringham verhuisde…

…en ze was in 1992 zelf bruidsmeisje in de kapel, bij het huwelijk van haar nicht lady Helen Taylor (ze was destijds elf jaar en staat links op de foto).

En ze kon als gast al even rondkijken tijdens het huwelijk van prinses Eugenie, in oktober. 

Lady Gabriella is senior director bij 'brand-positioning platform' Branding Latin America, Thomas is directeur bij Devonport Capital. Beiden leven en werken als gewone burgers en verrichten geen royal taken. De datum van het huwelijk is nog niet bekend. 

 

Foto's © Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook