Genadeloos: de Windsor Kerstlunch Awards 2018!

En dan blijkt een kekke prinses van 81 jaar opeens degene te zijn die het meest adellijk uit de hoek komt.

Lees ook

Photobommende jongedames, ketende prinsesjes, een Pissige Patriarch – we delen even wat prijzen uit aan Windsors assorti.  

Deze week trakteerde de Queen de hele familie – ook de verwanten die ver van de troon staan – op een feestelijke lunch op Buckingham Palace. Het is een diplomatieke manier om toch een gebaar te maken, maar intussen niet die steeds verder uitdijende bubs op Sandringham te hoeven ontvangen. Hoewel de foto's te wensen overlaten, bieden ze toch een aardig inkijkje in de cast van het grootste evenementenbureau ter wereld. And the winner is…

Beste Photobomb

Sorry lady Sophie, maar we kunnen echt alleen maar kijken naar je verbijsterde dochter Maud op de achterbank. Sophie is de vrouw van lord Frederick Windsor, zoon van prins en prinses Michael van Kent.

Beste Comeback

Nu we het toch over prins en prinses Michael van Kent hebben: de laatste nam revanche voor de ongepaste broche die ze vorig jaar opgespeld had: er was zowaar niets aanstootsgevends aan haar te bekennen.

Liefste achternichtje 

Achter Peter Phillips, de zoon van prinses Anne, zit zijn dochter Isla, die vaak wat wordt overschaduwd door haar sassy oudere zus Savannah. Maar schattig aan Isla is dat ze daadwerkelijk zin in de lunch lijkt te hebben en het bezoek aan het paleis nog met enige opwinding ondergaat. 

Beste Duo-act

Gravin Sophie van Wessex wordt met de dag cooler en hoe verfrissend is het om haar altijd zo brave puber lady Louise eindelijk eens een tikje geïrriteerd te zien?

Dat gedoe met de familie ook altijd, ze wilde gewoon chillen met haar BFF. Gah.

Hier is Lady Lou zelfs helemaal uit beeld verdwenen. 

Meest Onverwachte Gast

Hoe lief is dit? De moeder van Mike Tindall was ook uitgenodigd door de Queen. Mike is getrouwd met Zara, de dochter van prinses Anne, de enige dochter van de Queen.

Meest Grauwe Nichtje

Lady Sarah Chatto is de dochter van prinses Margaret en een volle nicht van koningin Elizabeth die dol op haar is. Sarah is een lief, leuk mens en wars van ijdelheid, maar als wij de Queen waren geweest hadden we haar ingestopt met een schaal sandwiches, een pot thee en Netflix.

Meest Verveelde Nichtje

Aan het stuur lady Helen Taylor, op de achterbank één brok #awkward in de vorm van dochter Eloise Taylor.

Beste Mona Lisa Smile

Relatiebreker? Dolverliefd op een ongetrouwde vader? Prinses Beatrice van York hield het bij een raadselachtige glimlach.

Meest Cranky Gast

Prins Philip houdt van koningin Elizabeth en is het instituut monarchie ondanks zijn pensioen trouw. Wel is hij helemaal klaar met de pers en kan de man – inmiddels ver in de negentig – leukere dingen bedenken dat lunchen met verre familie. De fotografen die het dichtst bij waren, konden hem horen brommen. Met de jaren vallen ook de remmingen wat weg.

Beste Bad-ass Prinses

Prinses Anne en haar zonnebrillen, we kunnen er niet over uit.

Beste Wild Card

Autumn is getrouwd met Peter Phillips, zoon van prinses Anne en oudste kleinzoon van de Queen. Ze heeft geen titel, ze draait bescheiden op de achtergrond mee.

Maar als iemand elegant richting veertig gaat en steeds meer sass vertoont, is het Autumn wel.  

Beste Pruilende Prins

De weerzin voor fotografen heeft prins George duidelijk van zijn overgrootvader geërfd en hij was ook nog eens naar de kapper geweest. En iederéén weet dat je haar dan de eerste dagen voor geen meter zit. George wist het ook. And he was not amused.

Beste Showstealer

'Waar ik ben, is het leuk,' lijkt steeds meer prinses Charlotte's wapenspreuk te worden. Ook op de achterbank had ze het weer enig – kijk haar eens lekker zwaaien – met de nanny en Grumpy George.    

Best in Sussex

Enig hoe prins Harry probeerde te kijken alsof hij nog nooit eerder te Buckingham Palace geweest was. Hertogin Meghan lijkt van heur haar wegvegen een dagtaak te maken. Probeer eens een speld, schat. Of desnoods een scrunchie. 

Beste Royal Pro

Ziehier prinses Alexandra, een volle nicht van de Queen. luisterrijk met roze nagels, kitschy oorbellen en lila oogschaduw. 

Royal wuif paraat en raampje even open om de fotografen een beter plaatje te gunnen. Noblesse oblige. Winnaar van de Kerstlunch Awards, hands down. 

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook