Yay! Prosecco blijkt minder ongezond dan je zou denken

Tap dus nog maar een glaasje in.

Lees ook

Kerst is alweer voorbij en oud en nieuw komt eraan. De lekkere hapjes verschijnen op tafel, de tv wordt aangezet voor een leuke huilfilm en last but not least zal de prosecco rijkelijk vloeien. En dat laatste blijkt dus minder ongezond te zijn dan je denkt. Althans, alles met mate uiteraard…

LEES OOK: Met déze drie tips kom jij de feestdagen toch nog een beetje gezond door

Geheugen

Dacht je dat alleen een glas rode wijn goed voor je is, dan heb je het volgens Marie Claire UK toch echt mis. Prosecco zou namelijk ook een 'gezonde' dorstlesser zijn en vooral een boost voor je humeur.

Uit een onderzoek van The University of Reading blijkt drie glazen per week goed voor je geheugen te zijn en heeft het minder calorieën dan wijn, waardoor het voor je gewicht beter is om een glaasje prosecco te drinken. 

Karaoke

En om het helemaal verantwoord te maken, zou je het volgens onderzoek moeten combineren met een avondje karaoke. Simple as that!

Volgens het onderzoek zou je inner Whitney Houston of Mariah Carey er namelijk voor zorgen dat je minder stress ervaart en is het daarbij goed voor je bloedcirculatie. 

Dus, na al dat gehuil en gesnotter is het vanavond tijd om de karaokeset erbij te pakken. Mét een flesje bubbels uiteraard. Cheers!

BRON: GRAZIA, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook