Bhutan: kroonprinsje (2) doet royal meet & greet

Je kunt als professionele royal peuter maar beter alvast worden ingewerkt.

Lees ook

Bij de viering van de Nationale Dag van Bhutan werd duidelijk dat kroonprins Namgyel (in februari wordt hij drie) al leuk meedraait in de koninklijke familie.

Het was een kleurrijk, ingetogen feestje waarbij vooral opviel dat koningin Jetsun Pema zich een beetje op de achtergrond hield.

Dit is een van de weinige foto's die van haar is genomen. Het gerucht gaat dat ze weer zwanger zou zijn, maar binnen het hof houdt men daarover de kaken stijf op elkaar. Feit is dat ze recentelijk aanzienlijk minder in beeld is geweest. Feit is ook dat er niets aan haar te zien is, dus waar hebben we het over?

Wel pakte ze nog even een momentje met haar Drakenprinsje…

…die zich het vak alvast liet uitleggen door zijn vader…

…en ook meteen soepel doorging met een meet & greet…

…en even iets zeggen, als royal peuter-pro.   

Het is een leuke koninklijke familie: dit is de vader van de koning, de vierde Druk Gyalpo. Die à la prinses Beatrix aftrad om ruimte te maken voor de opvolger en erg geniet van het leven in de luwte. Hij heeft ook in de familie nog veel aanzien en is op zijn beurt erg trots op zijn zoon.

Hier maakt zijn kleinzoon een beleefde buiging (Chhawang) voor zijn opa en wist zich te bedwingen om er een koprol van te maken.

Het was een prachtig kleurrijk feest, hier Gyalyum Tseyring Pem (de tweede vrouw van de oud-koning) met prins Ugyen Jigme.prinses Euphelma Choden

Maar de echte showstealer was toch het prinsje. Het was overigens niet zijn eerste 'walkabout' tussen onderdanen, afgelopen zomer deed Namgyel ook al zoiets. 

Laatste nieuws

Zie ook