Oranjes: kruisjes, kersttoespraken én kerstkransjes

Hoe hamer je zo'n laatste week voor de kerst als royal af? Met geloofsbrieven en muziek, volgens de Oranjes.

Lees ook

De A'tjes vierden alvast kerstfeest op hun scholen, koning Willem-Alexander en koningin Máxima werkten hun laatste werkweek kalmpjes af. 

MAANDAG

Koning Willem-Alexander schonk het Erekruis van de Huisorde van Oranje aan de heer B. Rellum ter gelegenheid van zijn pensionering als ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De goede man kreeg 'm "vanwege zijn waardevolle bijdrage aan de voorbereidingen van diverse staatsbezoeken." En er was blijkbaar niemand in de buurt met een telefoon die even een kiekje kon maken van dit heuglijke moment. Het is bijna 2019, mensen. Serieus.

Prins Pieter Christiaan was weer eens aan het hardlopen. Gaap. Doe ons ook eens een kiekje van prinses Anita, Hoogheid. Of van de kerstboom!

DINSDAG

Geen officiële agendapunten, maar het zou zomaar kunnen dat de koning zijn kersttoespraak heeft opgenomen, dit jaar op Paleis Noordeinde. Waar ze de kerstvakantie doorbrengen is onbekend, maar de even jaren vieren ze vaak kerst met de Zorreguieta's

O help, de hertogin van Sussex zou weer eens te aardig zijn geweest volgens de Britse tabloids. Afgaand op Mr. Pieter van Vollenhovens antwoord is hij #TeamMeghan.

WOENSDAG

De koning had iets leuks met zijn haar gedaan en was op Paleis Noordeinde druk met weer een setje draaideurdiplomaten. Hij ontving achtereenvolgens de geloofsbrieven van de ambassadeur van de Republiek Georgië, Z.E. George Sharvashidze…

…de ambassadeur van de Unie van Myanmar, Z.E. Soe Lynn Han…

…en dat is nou aardig, ook even aandacht voor de trotse familie…

…voor hij doorging naar de ambassadeur van de Republiek Mozambique, H.E. mevrouw Berta Celestino Cossa. En we moeten allemaal de groeten hebben van het Paleis Prullenbakje. 

Koningin Máxima, erevoorzitter van het platform Méér Muziek in de Klas, was aanwezig bij de opnamen van het Kerst Muziekgala 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Het gala bevatte optredens van de Grootste Schoolband van Nederland bestaande uit 300 kinderen afkomstig uit alle provincies van Nederland en artiesten zoals Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Matt Simons, Haevn, Tommie Christiaan, Sharon Doorson en jonge muzikanten. Muziek én Máxima, altijd een goede combinatie.

Naar verluidt gingen er kilo's kerstkransjes door.

De feestelijke middag werd gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro.

Het Kerst Muziekgala wordt uitgezonden door AVROTROS op woensdag 26 december, 20.28 uur bij NPO 1.

Prinses Margriet was 's avonds als eregast aanwezig op het jaarlijkse NOS l NOC*NSF Sportgala in Afas Live in een buitengewoon fraaie jurk. 

DONDERDAG

We zaten er twee dagen naast, de koning nam zijn kersttoespraak op donderdag pas op, in Paleis Noordeinde. Dit is een voorproefje wat op op Eerste Kerstdag om 13:00 uur te zien is op NPO1 en tegelijk te horen is op Radio 1. Stemmig, het is alweer zijn vijfde en nogmaals: zijn haar zit leuk. 

En prins Pieter Christiaan was blij. Iets met drones. Niet op Gatwick, wel op een ander vliegveld.

VRIJDAG

Prins Pieter Christiaan was bij het afscheid van Edwin Evers. Wie eigenlijk niet?

Op de laatste dag voor de vakantie trakteerden de Oranjes volk en vaderland op deze mooie foto die op hun kerstkaart stond. Met de beste wensen. Wederzijds! 

ZONDAG 

Prinses Mabel was in Amsterdam en genoot van het Lichtfestival, hopelijk mét haar dochters.

 

Foto's © ANP, PPE Agency, RVD

 

Laatste nieuws

Zie ook