Met deze kerstcocktails laat je jouw gasten versteld staan

En ze zijn super makkelijk om te maken!

Lees ook

Met de kerstdagen in het vooruitzicht is het tijd om te bedenken hoe we onze gasten met het kerstdiner versteld kunnen laten staan. Met een goede champagne zit je altijd goed, maar veel leuker is het natuurlijk om de verraste gezichten van je gasten te zien als je jouw eigen gemaakte cocktail serveert. Wij hebben een paar kerstige cocktailrecepten voor je opgezocht:

LEES OOK: Zo maak je alle klassieke varianten op de Martini

White Christmas Martini

Benodigdheden:

Vanille vodka

Yoghurt

Kruiden: kaneelpoeder, anijsster of kruidnagel

Kerst zuurstok

Suikersiroop

Om te beginnen stamp je de kerst zuurstokken kapot tot snippers, deze zijn bedoeld voor de rand van het glas. Door de snippers op de rand te laten plakken moet je alleen het randje van het glas in de suiker siroop te dopen, hierna kan je de snippers eroverheen sprenkelen.  Vervolgens ga je aan de slag met het drankje zelf: schenk vanille vodka en yoghurt samen met wat ijs in een shaker. Tot slot hoef je er alleen nog wat kruiden aan toe te voegen. Zo makkelijk is het!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mary (@mary_o_75) op

Hazels wonder

Benodigdheden:

Baileys

Cointreau

Kahlua

Ongeklopte slagroom

Melk

Hazelnootjes

Dit is wederom een makkelijk receptje, dus wees niet bang: je hoeft niet de hele avond in de keuken te staan. Om te beginnen schenk je baileys, kahlua en contreau in de shaker met ijs. Voeg hier later melk en ongeklopte slagroom aan toe. De cocktail is nu eigenlijk klaar, maar als kerst op de taart is het lekker om kleine hazelnootjes te karameliseren: kort bakken in een koekenpan met suiker en een beetje water. Deze moet je alleen nog een beetje over de cocktail strooien en dan is ie écht af.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eveline V. (@evilinev) op

Kerstcocktailmet Amaretto

Benodigdheden

Disaronno amaretto

Cranberrysap

Spa rood

Limoensap

Suiker

Ijsklontjes

Water

We beginnen wederom met het maken van een suikerrandje, maak het bovenste randje van het glas nat met water en sprenkel er voorzichtig wat suiker overheen. Vervolgens doe je wat ijsklontjes samen met amaretto, cranberrysap en spa rood in een shaker, en shaken maar. Daarna schenk je nog een beetje limoensap in de mix, de hoeveelheid hangt af van hoe zoet of bitter je het drankje wilt hebben. Heb je hem met limoensap iets te zuur gemaakt? Voeg er dan nog wat cranberrysap of amaretto aan toe. Geheid dat je jouw gasten versteld laat staan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ??Royston D Ballard ?? (@bourbon_bullet) op

BRON: CHRISTMAHOLIC, BEELD: ISTOCK, INSTAGRAM

Laatste nieuws

Zie ook