Zó zette hertogin Meghan Givenchy weer op de kaart

Hertogin van Sussex? Hertogin van Givenchy zul je bedoelen!

Lees ook

Franse ontwerper Hubert de Givenchy had ooit Audrey Hepburn als muze, de huidige creative director Clare Waight Keller mag in haar handjes knijpen met de hertogin van Sussex als uithangbord.

Givenchy stond ooit voor ultra-chique couture die er zo eenvoudig uitzag dat je wist dat het onbetaalbaar was. Hubert (1927-2018) kleedde naast Audrey ook Jackie Kennedy, ook al zo'n mode-icoon.

Al bleef Audrey toch zijn muze. In 1995 trok Hubert zich terug, en werd opgevolgd door achtereenvolgens John Galliano, Alexander McQueen, Julian Macdonald en Riccardo Tisci. Heren die allemaal hun verdiensten hebben, maar niet noodzakelijkerwijs pasten bij de magie van Givenchy, dat als merk simpelweg niet punk, rock of grunge is.

Britse Clare Waight Keller is de eerste vrouw die er de scepter zwaait. Ze werkte eerder voor Pringle of Scotland en Chloe en heeft aanzienlijk meer affiniteit met de tijdloze vrouwelijk chic die Hubert voor ogen had.

En laat Meghan in de tijd dat ze nog online was nu een diepe liefde voor Audrey Hepburn te hebben getoond.

Ze had een stapel fotoboeken van de actrice als 'leesmateriaal voor het slapengaan' liggen en schreef voor haar lifestylesite 'The Tig' drie jaar geleden lovend over hoe ze hield van "…preppy chic, denk aan Audrey Hepburn in 'Funny Face'."

Voor de actrice van een kabelshow zal Givenchy te duur zijn geweest om regelmatig te dragen, maar als hertogin van Sussex beschikt Meghan over een veel groter kledingbudget.

In haar royal garderobe speelt het label een hoofdrol: het past goed bij haar persoonlijke smaak, die meer modern en zakelijk dan romantisch of casual is.

Andersom past La Sussex als ambassadeur weer heel goed bij hoe Claire verder wil met Givenchy, met haar Audrey 2.0 uitstraling.

De samenwerking heeft al fraaie looks opgeleverd, met een vliegende start dankzij Clare's grootste klapper: Meghan bruidsjurk.

Ook toen ze bij wijze van verrassing bij de British Fashion Awards de Designer van het Jaar Award aan Clare uitreikte, droeg Meghan Givenchy, een speciaal voor haar gemaakt off the shoulder model in zwart fluweel met ruimte voor Bump Sussex.

Meghan kleden pakt overigens ook goed uit voor Givenchy: in de eerste drie kwartalen van 2018 draaide het label al 2 miljoen pond meer omzet dan in heel 2017. Een deel daarvan komt voor rekening van de hertogin van Sussex die in totaal voor al zo'n 250.000 pond (278.000 euro) aanschafte. Oh, to be a duchess – nice work if you can get it.

 

Foto's © ANP, Getty Images, Kensington Palace, BSR Agency  

Laatste nieuws

Zie ook