Servië: prins Stefan de Schattige gedoopt

Het sneeuwde, prinses Danica had een feestjurk aan en de baby is adorable.

Lees ook

Prins Stefan van Servië, zoon van prins Philip en prinses Danica, is gedoopt in de koninklijke kapel van St Andrew in Belgrado. Philip is tweede in lijn voor de troonopvolging.

Het prinsje is op 25 februari geboren. Het was voor het eerst in 90 jaar dat er een jongetje binnen de koninklijke familie in Belgrado ter wereld kwam.

Peetouders zijn prins Alexander (rechts), de tweelingbroer van Philip, Petra Lazarevic en Dusan Antunovic, goede vrienden van het stel.

Naast het hoofd van de kerk, Zijne Heiligheid Patriarch Irinej van Servië, was ook bisschop Lavrentije van Sabacer bij. Hij trouwde kroonprins Alexander en kroonprinses Katherine (de trotse opa en oma) in 1985 en doopte ook Philip en Alexander.

Het prinsje droeg de doopjurk die Zijne Majesteit koning Peter II in 1923 aanhad. Diens peetvader was de Britse koning George V, dus de familie is wel een béétje afgezakt in de hiërarchie.

Het weerhield de Serviërs er niet van de baby onmiddellijk 'het recht en de plicht te geven om het Grootkruis van de Koninklijke Orde van Karadjordje Ster te dragen', de hoogste orde van het Huis van Karadjordje.

Ten overvloede vermelden we nog maar even dat Servië een republiek is en het koningshuis er uitsluitend voor de leut en voor de eer royal loopt te doen. Links prinses Katherine, de tweede vrouw van kroonprins Alexander (midden), rechts de andere opa en oma. 

Philip, Danica en Stefan wonen en werken deels in Londen, hij als asset manager (wat dat ook moge zijn) en zij als kunstenares.

Lees ook: 

 

Foto's (c) Royal Family of Serbia 

Laatste nieuws

Zie ook