Genieten! De eerste royal kerstkaarten zijn binnen!

'Met de beste wensen uit het paleis!'

Lees ook

Het is een enige traditie waar bijna elk koningshuis (behalve de Oranjes, zucht) aan mee doet: de koninklijke kerstkaart met een persoonlijk kiekje. Wat viel er zoal al op de mat? 

Engeland

De Cambridge'jes zijn nu al de winnaars van de Royal X-Mas Card Battle: de foto is genomen in de tuin van Anmer Hall, prins George laat even zien wat hij op ballet leert, prinses Charlotte heeft het smizen al helemaal onder de knie en serieus – prins Louis is toch gewoon om op te eten? Zoals royalty-veteraan en fotograaf Arthur Edwards over deze foto zei: "Mensen zullen hier naar kijken en weten dat de toekomst van de monarchie in veilige handen is." 

Kroonprins Charles en zijn brouw Camilla hielden het bij een idyllisch kiekje, deze zomer genomen in de tuin van Clarence House, waar men op last van Eco Charlie zeer selectief maait in verband met de bloemetjes en de bijtjes. 

De Sussex'jes besloten dat hun konterfeitsels dit jaar al vaak genoeg te zien waren  en kozen voor deze intieme kiek, genomen op hun huwelijksfeest. 

Spanje

Koning Felipe en koningin Letizia maakten zich er wel erg gemakkelijk vanaf en gebruikten een persfotokiekje van een bezoek aan Asturias.

Dan is de kerstkaart van oud-koning Juan Carlos en koningin Sofia eigenlijk nog specialer, want ze staan er zowaar samen op, terwijl ze de afgelopen jaren meestal een religieuze prent als kerstkaart verstuurden. 

België 

De royal zuiderburen gebruikten een foto van de serie die deze zomer werd gemaakt ter ere van 5 jaar koning Filip. Kroonprinses Elisabeth is inmiddels thuis van haar kostschool in Wales voor een maand kerstvakantie. 

Monaco 

Wat zullen we er eens van zeggen? Enig dat de Grimaldi chihuahua er ook op mocht, enig dat prinses Gabriella de ezel uit de kerststal heeft gerukt, beetje jammer dat prinses Charlene net een opfrissertje had laten zetten. Maar qua kerstsfeer: niks te klagen! 

En Les Adorables doen uiteraard hun naam eer aan. Jacques lijkt een Wittstockje te worden, Gabriella lijkt sprekend op tante Stéphanie van Monaco.

Duitsland

Ook bij het groothertogelijk Huis Mecklenburg-Strelitz mocht de hond op de foto.  

Noorwegen

De Noorse Royals poseerden in verschillende samenstellingen voor hun kerstkaarten, dus take your pick. Hierbij de Noorse eredivisie: koningin Sonja heeft haar kerstschoenen aangetrokken, prins Sverre showt zijn nieuwe bril en wist zich zowaar vijf minuten te gedragen en prinses Ingrid Alexandra begint een heel coole puber te worden: zwart is duidelijk het nieuwe zwart.

Het kroonprinselijk gezin kroop ook nog even bij elkaar: Sverre stond hier duidelijk op het punt om foute, zij het hilarische dingen te gaan zeggen. Oh, to be a Norwegian fly on the wall…

 

Foto's (c) Koningshuizen assorti

 

Laatste nieuws

Zie ook