Om déze reden zou je dagelijks een glaasje wijn moeten drinken

Dat hoef je ons geen twee keer te zeggen!

Lees ook

Drink jij dagelijks een glaasje wijn? Blijf dat dan vooral doen. Een Italiaans en Amerikaans onderzoeksteam hebben ontdekt dat mensen die één à twee glazen wijn per dag drinken, minder risico lopen om opgenomen te worden in het ziekenhuis voor hart- en vaatziekten. 

LEES OOK: Hiér kun je onbeperkt wijn tappen uit een fontein

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Addiction. Het blijkt dat af en toe een glaasje alcohol gekoppeld is aan minder ziekenhuisopnamen. Voor dit onderzoek zijn zes jaar lang eenentwintigduizend mensen gevolgd in de regio Molise in Italië.

Onderzoek

Dokter Simona Costanzo van het Mediterrane Neurologisch instituut vertelt: "We hebben geconstateerd dat zwaar alcoholgebruik wordt geassocieerd met een hogere kans op ziekenhuisopname, met name voor kanker en aan alcohol gerelateerde ziekten. Dit bevestigt het schadelijke effect van overmatig alcoholgebruik op de gezondheid. Aan de andere kant, degenen die met mate drinken, hebben een lager risico op ziekenhuisopname voor hart- en vaatziekten."

Ken Mukamal, universitair hoofddocent geneeskunde aan de Harvard Medical School in de Verenigde Staten, wil wel duidelijk maken dat je nu niet meteen een wijnvoorraad in moet slaan. Blijf gezond op je eigen manier, maar als dat met een glas wijn kan is het stiekem toch wel heel fijn.

BRON: ADDICTION, METRO BEELD: ISTOCK

 

Laatste nieuws

Zie ook