Abbey Hoes in tranen na kwetsende opmerking in ‘Veronica Inside’

Tijdens de JFK-awards afgelopen oktober droeg Abbey Hoes een sexy, doorschijnende jurk waar ze veel commentaar op kreeg. Aan Elsevier laat ze weten dat ze moest huilen na seksistische opmerkingen.

Lees ook

Abbey Hoes (24) is een prachtige meid en kan qua looks veel hebben. Tijdens de JFK-awards afgelopen oktober droeg ze een sexy, doorschijnende jurk waar ze veel commentaar op kreeg. Aan Elsevier laat ze weten dat ze moest huilen na een seksistische opmerking in Voetbal Inside.

LEES OOK: Beroemd, beeldschoon en bijna bloot: BN'ers in de nieuwe Beau Monde

Tijdens het programma werd Abbey's outfitkeuze besproken. René van der Gijp zei toentertijd: "Die is geil. Dat is eigenlijk haar grootste kwaliteit, wat doet ze verder?" Dit schoot bij de jonge actrice in het verkeerde keelgat. 

Kwetsend

"Dat vond ik heel kwetsend en vrouwonvriendelijk", vertelt Abbey. Na het zien van het tv-fragment moest ze huilen. "Mensen misbruiken hun vrijheid van meningsuiting op zo’n negatieve manier. Ik heb gezegd dat ik voor gelijke rechten ben en tegen onnodig bloot in films, en dan vragen mensen waarom ik dit dan wél aandoe. Dus omdat ik dat zeg, mag ik mij niet sexy kleden? Ik vind dat een heel rare redenering. (…) Ik had al een heel bericht klaar met een felle reactie, maar dan denk ik, kill them with kindness. Want dat werkt beter. Bovendien denk ik niet dat mijn enige talent is dat ik een beetje geil kan doen." En zo is het maar net, Abbey!

BRON: NU, YOUTUBE,  BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook