15 dingen waar je écht mee moet stoppen voordat je 30 wordt

Zit je nog in je twintiger-jaren en nader je de 'big thirty'? Dan wordt het hoog tijd om met deze 15 dingen te stoppen....

Zit je nog in je twintiger-jaren en nader je de 'big thirty'? Dan wordt het hoog tijd om met deze 15 dingen te stoppen. Nee, geen smoesjes, it's time to grow up. 

LEES OOK: Gestrest? Dan ben je waarschijnlijk ook meer aan het winkelen

1. Social media stalking: vooral het stalken van je ex via Instagram, Facebook, Twitter, Google + of elk ander socialmediakanaal is not done. Tijd om volwassen te worden en hem achter je te laten.

2. Het hele weekend slapen: het is zonde om het hele weekend in je bed te liggen en niks te doen. Ga in plaats daarvan naar buiten, doe iets productiefs of spreek wat gezelligs af met vriendinnen. Krijg je meer energie van!

3. Andermans goedkeuring nodig hebben: als jij iets wilt, moet je het vooral voor jezelf doen en daarvoor heb je geen goedkeuring van anderen nodig. De tijd dat alles met vriendinnen overlegd moet worden, hebben we nu wel gehad.

4. Impulsaankopen doen: het wordt hoog tijd dat je wat selectiever wordt in de aankopen die je doet. Investeer eerder in kwaliteit dan in kwantiteit. Als je wat meer uitgeeft aan een item, heb je er ook langer wat aan.

5. Je ouders om geld vragen: niks geeft een beter gevoel dan financieel onafhankelijk zijn. Zorg ervoor dat je jouw financiële zaken op een rij hebt en precies weet wat je kunt uitgeven, zodat je geen geld tekort komt.

6. Niet sparen: moeten we hier nog iets aan toevoegen? Sparen is noodzakelijk!

7. Beautyroutine overslaan: geen zin om je make-up eraf te halen 's avonds? Of in de ochtend je gezicht te reinigen? Hoog tijd dat je al die dingen wél goed gaat doen. Je huid zal je later dankbaar zijn.

8. Nachten doorhalen: de hele nacht uitgaan heb je vast vaak gedaan in je twintiger-jaren, maar daar moet een keer een einde aan komen. Je wordt ook een dagje ouder en katers worden alleen maar erger… So, make it stop!

9. Fastfood eten: de tijd van 'geen zin om te koken, ik haal McDonald's' is voorbij. Het is belangrijk dat je ook voor jezelf de moeite neemt om gezond te koken. Dus zeg maar gedag tegen je favoriete fastfoodketen.

10. Dronken selfie's op social media zetten: na een avondje uitgaan vind je het misschien een goed idee om een foto op Instagram te zetten waar je met een slokje te veel op staat. Maar dat is niet meer het imago dat je van jezelf wilt neerzetten. Na je dertigste is het niet zo classy meer om die foto's te delen met iedereen (dus ook je werkgever).

11. Slechte vrienden behouden: heb jij een grote vriendenkring, maar zitten er een paar bij met wie je eigenlijk geen klik meer hebt? Dan wordt het tijd om afscheid van hen te nemen. Omring jezelf met goede vrienden. Want slechte vrienden, ain't nobody got time for that!

12. Excuses verzinnen om niet te sporten: je hebt al maanden een abonnement bij de sportschool maar je bent nog maar 2 keer geweest omdat je elke keer een excuus vindt om niet te gaan. Herkenbaar? Breng er dan vooral verandering in!

13. Familie verwaarlozenfamily first, zeggen veel mensen. Laat dit ook voor jou gelden. Is je zus/broer/moeder/tante in nood? Laat alles vallen en help hen als eerste. Dat zouden ze waarschijnlijk ook voor jou doen.

14. Mengen in andermans drama: vriendinnen drama's kent iedereen wel. Het is de hoogste tijd dat je stopt met je mengen in een drama waar je helemaal niet bij betrokken bent. It doesn't make sense!

15. Geen verantwoordelijkheid nemen: Als twintiger ga je alle verantwoordelijkheid nog uit de weg, maar daar moet verandering in komen als je de dertig passeert. Get your life together!

BRON: GRAZIA, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws