Bibi Breijman: ‘Mijn eerste dag van 2018 was verschrikkelijk’

Ze vertelt over haar burn-out, zwangerschap en relatie.

Het jaar van vlogger Bibi Breijman (27) begon met een burn-out en eindigde met een bevalling, waar een moeizame zwangerschap aan voorafging.

LEES OOK: Bibi Breijman deelt allereerste foto met pasgeboren kindje

Verschrikkelijk

"Mijn eerste dag van 2018 was verschrikkelijk. Ik had hartkloppingen en zat aan de oxazepam, waar ik heel suf van werd. Intussen werd er op social media een bak shit over me heen gegooid naar aanleiding van de video die ik vlak daarvoor online had gezet. Daarin vertelde ik heel eerlijk, maar ook wat warrig, over mijn burn-out."

"Die video had een opluchting moeten zijn, een antwoord op de vragen van al mijn volgers waarom het zo stil van mijn kant was. In plaats daarvan werd er gezegd dat mijn burn-out een stunt was om meer volgers te krijgen. Ik moest maar zelfmoord plegen, werd er onder andere gezegd. Ik kan daar echt niet bij. Mensen vergeten dat het ook aankomt. Ik heb ook gevoel."

"Iemand schreef zelfs in een privébericht dat ze hoopte dat mijn kind dood geboren zou worden. Kritiek op mij en Willem (zanger Waylon, met wie Bibi sinds vorig jaar november een relatie heeft, red.) kan ik redelijk van me afschudden, maar zoiets zeg je toch niet?"

Vluchten 

Willem en ik hadden al vrij gauw onze kinderwens naar elkaar uitgesproken. Door de intense periode van mijn burn-out zijn we snel naar elkaar toegegroeid. Het voelde alsof we elkaar al veel langer kenden. Hij zag meteen dat ik een masker droeg, dat ik deed alsof ik vrolijk was, en daagde me uit dat af te zetten. In vlogs wil je toch vooral laten zien dat het goed met je gaat. Maar dat ging het helemaal niet. Ik was oververmoeid, zat toen nog in een relatie die niet goed ging en vluchtte in mijn werk om maar niet thuis te hoeven zijn. Eind 2017 ging die relatie uit en ontmoette ik Willem tijdens het programma It Takes 2."

"Toen ik vrij snel daarna zwanger werd, was het gewenst, maar het was wel een verrassing dat het al in één keer raak was. In maart begon ik net voorzichtig weer met vloggen, de burn-out lag met dank aan de nodige therapieën achter me en ik ging naar New York met mijn broertje. Daar voelde ik dat er iets aan de hand was. Er waren geen lichamelijke aanwijzingen, ik wíst het gewoon. Het voelt heel raar en onwerkelijk, omdat ik mijn hele leven al fantaseer over een zwangerschap. Tot dat moment voelde ik me meer een meisje, nu een vrouw."

Nieuw begin

"Ik heb het afgelopen jaar op een harde manier geleerd dat ik niet alles uit mijn privéleven moet laten zien. Ik veroordeel anderen niet die dat wel doen, zo ben ik immers ook bekend geworden, maar ik doe het niet meer. Wat bereik ik ermee om de bevalling online te gooien? Mijn relatie en huis zijn mijn veilige privéterreinen. Ik vind het moeilijk te selecteren wat ik wel en niet ga delen, heb zoveel shit over me heen gekregen. Ik wil nu eerst vooral genieten. Van de baby, van ons."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Helena ~ (@different_kind_of_sailor) op

BRON: GRAZIA, BEELD: ANP

Laatste nieuws