Sprookjesachtig: 7 royals die eens lekker uitpakken

Cape? Check! Tiara? Check! Peuk? Checkerdecheck!

Royals mogen zich graag een beetje inhouden qua pracht en praal, om niet wereldvreemd dan wel decadent over te komen. Maar als ze los gaan… dan is het ook smullen!

LEES OOK: Pracht & Praal: Máxima schittert op Japans gala

Waar vroeger royals het niet breed genoeg konden laten hangen om te laten zien dat ze niet van de straat waren, pakken hun moderne collega's het heel anders aan. Jurkjes van Zara, ready-to-wear, veel stukken vaak dragen: moderne prinsessen, hertoginnen en koninginnen doen er álles aan om zuinig, zakelijk en verstandig over te komen. Terwijl een monarchie toch ook is gebaseerd op een beetje sprookjesachtig wegdromen. En er zijn momenten dat ook de huidige lichting zich daar gelukzalig aan overgeeft, kijk maar.

Koningin Silvia

© Elle.se / Kungahuset

Voor haar 75ste verjaardag liet koningin Silvia zich interviewen door de Zweedse Elle. En de fotoreportage mag er zijn, kijk haar eens beeldig de zwanen voeren in een baljapon en fluwelen cape!

Koningin Máxima

© ANP

Nog altijd een van Máxima's mooiste looks: Wenen, bruiloft broer, Sissi-waardige baljapon plus cape voor een beetje extra drama.

Koningin Margrethe

© Det Danske Kongehus

Bij de Deense koningin is het óf een katoentje óf meteen hysterische grandeur. Voor dit staatsieportret besloot ze helemaal te gaan voor Oude Meester. En het staat haar goed.

© Det Danske Kongehus

Uit dezelfde sessie is deze backstage-foto. Wat minder romantisch, maar wel hilarisch. 

Koningin Elizabeth

© Julian Calder Photography / The Royal Family

Vooruit, ze moest ervoor de Schotse Hooglanden in. Compleet met kroon en hermelijn. Maar dan heb je ook wat. Al vond de Queen het zelf "a lot of fuss" en was ze stiekem blij dat het snel begon te schemeren, zodat er niet genoeg licht was om nog te fotograferen. Maar toch: wereldfoto.  

Kroonprinses Victoria

© ANP  

De Zweedse kroonprinses pakt altijd leuk uit voor de Nobelprijzen, maar deze rode japon uit 2014 was toch de absolute topper van de afgelopen tien jaar. Victoria verklapte dat toen haar dochter Estelle de jurk voor het eerst zag, ze verrukt zei dat 'het echt iets voor een prinses was', nog heerlijk onwetend van het feit dat haar moeder ooit koningin zal zijn.

Prinses Madeleine

© ANP  

Als romantische ziel kan er altijd op prinses Madeleine van Zweden worden gerekend om over de brug te komen met kant, pastels en bloemen. En ja, zo ziet volgens kinderen een prinses er nu eenmaal uit. Well played, Madde.

Hertogin Catherine

© Getty Images 

De hertogin van Cambridge doet niet aan baljurken – haar frêle gestalte dreigt daar snel in te verdrinken – maar is wel weer heel goed in dreamy blauw met flonkers, geïnspireerd op 'Frozen', door Jenny Packham.  Swoon! 

Laatste nieuws