Koningin Margrethe: ‘Het wordt een leuke kerst!’

Het mag dan de eerste kerst zonder prins Henrik zijn, Hare Majesteit zit niet bij de pakken neer.

Lees ook

Voor koningin Margrethe van Denemarken is dit de eerste kerstmis zonder haar man, prins Henrik, maar ze is vastbesloten er iets van te maken.

Prins Henrik overleed in februari en was al een tijdje ziek, hij leed aan dementie. Kerst 2017 brachten ze met zijn tweeën  door in Marselisborg, vermoedelijk in de wetenschap dat het de laatste keer zou zijn.

Kroonprins Frederik en zijn gezin zaten toen in Australië, prins Joachim en zijn gezin verbleven het grootste deel van de feestdagen in Frankrijk. Voor de Deense koningin moeten het verdrietige weken zijn geweest, met een man die allang niet meer zichzelf was en ook haar niet altijd meer kon plaatsen.

Dit jaar verheugt ze zich weer echt op de feestdagen. "Ik kijk uit naar Kerstmis omdat mijn hele familie zal komen," zei ze eerder in Billed Bladet. "Het zal geweldig zijn met alle kleinkinderen. Het wordt een leuke kerst."

De Deense Royals verzamelen zich in Marselisborg in Aarhus, zowel Frederik als Joachim komen, met alle aanhang. En Margrethe kennende zullen er kerstbomen, kerstknutsels en kerstcadeaus zijn.

En de traditionele 'risengrød', koude rijstpudding mets slagroom, vanille, amandelen en warme kersensaus. Wie een hele amandel treft, krijgt een cadeautje, dus er wordt heel wat gemummeld bij het dessert.  

 

Foto's © Det Danske Kongehus

Laatste nieuws

Zie ook