Thomas Markle: ‘Ik maak me zorgen over Meghan’

Een verzoening voor het te laat is zou het beste zijn voor alle partijen.

Lees ook

Alsof de hertogin van Sussex al niet genoeg voor haar kiezen heeft gekregen aan nare geruchten over haar perfectionisme, de verhuizing en haar relatie met de hertogin van Cambridge, komt ook haar vader met een tegenoffensief.

Uit de enorme hoeveelheid privécorrespondentie die Markle heeft vrijgegeven aan de Daily Mail, die benadrukt dat hij er geen cent voor heeft gevraagd of gekregen, blijkt vooral hoe ontzettend dom het van de Sussex'jes was om a) de man niet vanaf de verloving bij het huwelijk te betrekken en hem hulp te geven in de omgang met de pers en b) alle contacten af te kappen toen het mis ging.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Revista Mariela (@revistamariela) op

Thomas wil met zijn actie een aantal leugens rechtzetten:  

  • Hij toont medische documenten en facturen die bewijzen dat hij vlak voor de Royal Wedding wel degelijk twee hartinfarcten heeft gehad en niets heeft gefaket om onder de bruiloft uit te komen.  
  • Er is fotografisch bewijs ↑ dat hij gewoon bij Meghans eerste huwelijk met Trevor Engelson op Jamaica was en de bruid destijds samen met haar moeder Doria heeft weggegeven, ondanks het feit dat wordt gezegd dat hij ook niet op die bruiloft was.
  • Hij bezit honderden lieve kaarten en briefjes – beeldig geschreven, kalligraferen kan ze wel – van Meghan waaruit blijkt dat ze wel degelijk heel close waren (en dat Meghan vanaf haar elfde tot ze ging studeren bij hem woonde). "Mensen proberen de geschiedenis te herschrijven," zegt hij. "Meghan en ik waren zo hecht als een vader en dochter maar kunnen zijn tot haar huwelijk met Harry. Daarna viel alles weg."

Thomas zegt op allerlei manieren, zelfs via Meghans moeder Doria te hebben geprobeerd het een en ander recht te zetten en contact te maken, maar slechts op 'een muur van stilte stuit' en daarom op deze manier zijn kant van het verhaal te willen belichten.

De recente roddels over zijn dochter vindt hij verbijsterend: "Ik herken deze persoon helemaal niet," zegt hij. "De Meghan die ik ken was altijd lief, vriendelijk en gul. Ze was altijd al veeleisend en een micro-manager van haar leven, maar nooit onbeschoft. Ik wil niets doen of zeggen dat mijn dochter kan kwetsen, maar ik maak me zorgen over haar."

Hoe nu verder? Zoals iedereen met een greintje gezond verstand een jaar geleden al riep, was het wijzer geweest om de Markles (links Meghans halfzus Samantha) gewoon te omarmen. Het is niet alsof de Windsors volmaakt zijn, het was veel beter geweest om die clan gewoon bij de bruiloft te betrekken en ze uit te nodigen.

Dit verschil van aanpak is zelfs een van de oorzaken dat het momenteel niet lekker gaat tussen William en Harry: Meghan was degene die voorstelde dan maar alle contacten te verbreken, terwijl William, die zelf een ouder had verloren, er met zijn hoofd niet bij kon dat iemand moedwillig een ouder zou doodzwijgen. Smoorverliefde Harry koos de kant van Meghan en sindsdien zijn de poppen aan het dansen.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Royal Life Europe (@royal_life_europe) op

Maar goed, gedane zaken nemen geen keer en gezien het feit dat de radiostilte nu al sinds mei aanhoudt, wordt het voor Meghan steeds lastiger om alsnog contact te zoeken en het uit te praten. Met als gevolg dat Thomas zich een paria zal blijven voelen en zich zal blijven roeren, ook over het feit dat hij straks een kleinkind heeft dat hij alleen op foto's zal zien.  

Prins Harry valt ook wel iets te verwijten in deze moeizame kwestie. Op het moment dat hij een relatie kreeg met Meghan, stond haar vader nog gewoon bij haar op speeddial. Hij heeft nooit de moeite genomen de man te ontmoeten, maar maakte zich er met een telefoontje van af. En toen Thomas zo dom was om mee te werken aan een in scène gezette stunt met een fotograaf, was het weer Harry die hem belde, ditmaal om hem op zijn nummer te zetten: "Als je naar mij had geluisterd, was dit niet gebeurd." Hmm, dat klinkt toch echt alsof een wereldvreemde prins respect eist terwijl hij niet weet hoe je dat spélt.

Toch is het aan Harry om dit op te lossen. Meghan is zwanger, probeert zich te schikken in wat ze denkt dat er van haar verwacht wordt en is druk met haar eerste eigen charity-campagnes. En laten we er maar van uitgaan dat ze ook de renovatie en verhuizing naar Frogmore Cottage zal micromanagen. Die zal niet zomaar in een vliegtuig naar Mexico stappen.

Harry kan dat wel en het zou verstandig zijn als hij dat deed en zijn schoonvader in Engeland discreet zou laten kennismaken met zijn vader en naaste familie. Omdat het 't enige verstandige en chique is wat hij kan doen. Omdat Meghan beter verdient dan de reputatie van wrede kille dochter die zich niets aantrekt van een vader met gezondheidsproblemen. En omdat de Windsors best zonder alle roddels, geruchten en ophef kunnen, om de monarchie mét La Sussex een beetje te kunnen laten shinen.    

 

Foto's © BSR Agency, Getty Images, ANP

Laatste nieuws

Zie ook