Living Coral: zó dragen royals de kleur van 2019

Levend Koraal is het nieuwe zwart.

Lees ook

Het is een béétje 'Miami Vice' en voor de meeste mensen even zoeken naar de nuance die het meest flatteert, maar als alle royals iets kunnen met Living Coral, kun jij dat ook.

De koraaloranje tint 'living coral' wordt volgens Pantone de trendkleur van 2019. De kleurenspecialist voorspelt elk jaar in december dé kleur voor het volgende jaar. De keuze van dit jaar werd ingegeven door 'onze nood aan optimisme en vreugde.' Toe maar.

Living Coral (levend koraal) of Pantone 16-1546 is een warme, naar oranje neigende tint die werd geselecteerd als reactie op de aanval van digitale technologie en sociale media op ons dagelijkse leven, zegt Pantone. In de bijbehorende kleurenwaaier passen variaties als zalm, perzik, papaja, terracotta en abrikoos, zo'n beetje alles tussen roze en oranje in.

"Gezellig en pittig, dat is waar ‘living coral’ voor staat," aldus Pantone. "Het symboliseert onze aangeboren behoefte naar optimisme en vreugdevolle bezigheden en het belichaamt ons verlangen naar speelse expressie. Het is een kleur die enerzijds in de natuur rondom ons voorkomt en anderzijds ook wijst op de aanwezigheid van sociale media." Huh? Anyway, zó dragen de royals 'm!

Victoria van Zweden 

Koningin Máxima 

Beatrice van York 

Mary van Denemarken

Sophie van Wessex

Hertogin Kate

Kroonprinses Stéphanie 

Koningin Sonja van Noorwegen 

Koningin Silvia van Zweden

Koningin Mathilde

Queen Elizabeth

 

Foto's (c) ANP, Getty Images, BSR Agency, Pantone 

Laatste nieuws

Zie ook