Deze 5 kerstfilms moét je een keer gezien hebben

En je kijkt ze waarschijnlijk ieder jaar weer opnieuw.

De feestdagen komen er aan, het weer wordt kouder, mensen blijven thuis en dat betekent tijd voor kerstfilms. Hier een lijstje met 5 kerstfilms die je minimaal één keer in je leven gezien moét hebben. Zit er een tussen die je nog nooit gezien hebt? Pak een deken, een kopje thee en zet de film maar aan. 

LEES OOK: Royal kerstbomen: the good, the bad and the Scandi

1. Hachi: A Dog's Tale

In deze dramafilm komt de hoofdrolspeler een kleine hondje op het perron tegen, en besluit hem mee naar huis te nemen. Thuis wordt de puppy niet gewaardeerd, maar al snel is hij lid van de familie. Hachi loopt iedere dag braaf mee met zijn baasje naar het perron en wacht hem ook weer op als hij terugkomt. Tot op een dag zijn baasje een hartaanval krijgt en niet meer terugkeert. Hachi geeft de moed niet op en keert iedere dag (negen jaar lang) terug naar het perron om zijn baasje op te wachten. Een film waar niemand het ooit bij droog houdt.

2. Home Alone

Kevin (8) is alleen thuis. De jongen krijgt te maken met een paar inbrekers, die hij te slim af is. Kevin bedenkt veel verschillende vallen waardoor hij de dieven na afloop iedere keer weer te pakken heeft. De film bevat veel humor en is geweldig om te zien. Niets te doen dit weekend? Kijk alle vier de delen achter elkaar.

3. The Holiday

Eén van de hoofdrolspeelsters is Cameron Diaz. Reden genoeg om deze te kijken, toch? De film gaat over Amanda (Diaz) die een ontzettend druk leven heeft. Ze besluit via internet iemand te zoeken die van woning wil ruilen. Amanda vindt Iris (Kate Winslet) en ze besluiten voor twee weken van woning (en dus ook van leven) te ruilen. Al snel ontmoet Amanda een kennis van Iris die ze wel héél leuk vindt. Doordat de man twee kinderen heeft wordt het wat gecompliceerd, maar uiteindelijk houdt niets het stel tegen. Een heerlijke romantische komedie die je wel tien keer achter elkaar kunt kijken.

4. A Christmas Prince 

Een heerlijke wegkijker waar je waarschijnlijk het einde al van kan raden (ja, heel cheesy). Het verhaal gaat over een journalist die naar het koninklijk huis wordt gestuurd om een verhaal te schrijven. Wanneer ze in het paleis rondsnuffelt wordt ze betrapt en zegt ze gauw een lerares van de prins' zusje te zijn. De journalist en de prins hebben een klik en lijken elkaar leuk te vinden. Hoe dat verder gaat? Zet de televisie maar aan.

5. The Holiday Calender

Weer zo'n film die je na een tijdje wel doorhebt, maar toch heerlijk om te zien. Een vrouwelijke fotograaf krijgt voor de feestdagen een kalender die de toekomst lijkt te voorspellen. Misschien is deze kalender een zoektocht naar haar ware liefde, die ze maar niet kan vinden.

BEELD: ISTOCK, YOUTUBE

Laatste nieuws