In dit toprestaurant geniet je van vijftig gangen

Een belevenis die je nooit meer gaat vergeten.

Lees ook

Binnenkort opent restaurant Alchemist zijn deuren in Kopenhagen. Het gaat er iets anders aan toe dan bij een normaal restaurant. Hier kun je namelijk genieten van een diner verdeeld over vijftig gangen.

LEES OOK: Dít zijn de allerbeste restaurants bij jou in de buurt

Deense chef Rasmus Munk experimenteert graag met eten en probeert er iets van te maken zodat het alles behalve simpel is. Restaurant Alchemist dat in januari zijn deuren opent, is een opvolger van een ander restaurant van hem. Volgens Rasmus moet het diner geen schransfestijn zijn, maar een belevenis. Hij is de allereerste chef die met zo'n enorm menu van vijftig gangen aankomt. 

Amuses

'Vijftig gangen? Ik zit na drie gangen al bomvol', horen we je denken. Nou, alle vijftig gangen zijn verdeeld over zes uur en je krijgt echt niet bij iedere gang een bord spaghetti of een grote kom soep. Alle gangen zijn kleine amuses die je in één hap opeet. Het gigamenu gaat je omgerekend ongeveer €575,- kosten.

Ron Blaauw

Nederlandse topkok Ron Blaauw volgt Rasmus al een tijdje, maar moet er zelf niet aan denken om vijftig gangen te serveren. "Je krijgt een overkill", vertelt hij aan RTL Z. "Als het allemaal uitgedachte smaken zijn, dan wordt het ook te veel om te verwerken in je hoofd." De kok denkt zelf dat zes tot acht gerechten op een avond het maximum is, omdat de gemiddelde gast zelf het liefst drie of vier gerechten kiest.

Politiek

Volgens Rasmus gaat het niet alleen om het eten. Door decorstukken, theater, kunst en grote beeldschermen verdeeld over meerdere ruimtes moet het een belevenis zijn. De gerechten en de omgeving probeert hij helemaal op elkaar af te stemmen. Ook probeert hij politieke boodschappen duidelijk te maken. 

Zo serveert hij bijvoorbeeld een regenboogkleurig ijsdessert in de vorm van een zeepaardje. Zeepaardjes staan bekend om hun biseksualiteit en daarmee wil hij het thema homoseksualiteit behandelen. Onderwerpen als gender, antibioticagebruik bij dieren en voedselverspilling komen aan bod.

Keuken

In het toprestaurant is iedere avond plaats voor 44 personen. In totaal worden er dus 2200 gerechten voorgeschoteld. Dat is niet te doen met vijf koks. Daarom zijn er in het restaurant vier keukens waar dertig koks komen te werken. In het hele restaurant is €1,3 miljoen geïnvesteerd. 

Om die ontzettend hoge prijs terug te verdienen is daarom ook een hoger prijskaartje nodig. "Maar als het top is, is het zijn geld dubbel en dwars waard", laat Ron Blaauw weten. "Alle ogen zijn op hem gericht. Het moet verdomd goed zijn en kloppen. Maar hij is een heel creatieve jongen. Dus wie weet." Het belooft in ieder geval één groot spektakel te worden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rasmus Munk (@rasmusmunkalchemist) op

BRON: RTL Z, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook