Zien: deze kerstboom kost €2,3 miljoen

En dat is eigenlijk best wel veel voor een kerstboom die zo'n drie weken in de huiskamer staat.

Lees ook

Aangezien bijna iedereen z'n kerstboom al heeft staan, hebben ze in München ook maar eens een boompje opgezet. En dat is er niet zomaar één. Dit is namelijk de duurste kerstboom van Europa, gemaakt van echt goud.

LEES OOK: Zien: Beyoncé komt met nieuwe collectie voor de feestdagen

De sint is nog maar net het land uit en in de meeste huizen staat de kerstboom alweer helemaal opgetogen. Ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Hoe mooi je je boom ook wilt maken, je probeert er toch niet ál te veel geld in te stoppen, aangezien hij na een paar weken weer de zolder op gaat.

Prijzig

In Duitsland dachten ze daar anders over. In München is tot 15 december de duurste kerstboom van Europa te bewonderen. Goudhandelaar Pro Aurum gebruikte in totaal 2018 munten van puur goud om de boom in elkaar te zetten. En alsof dat nog niet genoeg was staat er ook een ster op de boom te schitteren. De boom is niet voor niets. Voor 63 kilogram goud is zo'n € 2,3 miljoen betaald. De boom werd begin dit jaar duurder geschat, maar de sterke koers van de dollar steeg waardoor de waarde van goud dan meestal zakt. Laten we het erop houden dat € 2,3 miljoen voor een kerstboom hoe dan ook wel erg veel geld is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Margarita (@margarita_k23) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Radio-Canada Information (@radiocanadainfo) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BEAUTY & LIFESTYLE nature??? (@swhibeauty) op

BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook