Yikes, Piers Morgan gaat keihard los op hertogin Meghan

'Als paleismedewerkers zoveel vuile was buiten hangen, kun je er zeker van zijn dat het grootste deel waar is.'

Lees ook

Ooit was journalist Piers Morgan bevriend met de huidige hertogin van Sussex, nu legt hij fijntjes in de Daily Mail uit waarom het hof zich tegen haar keert. En oud zeer of niet, het is interessant leesvoer.

Piers Morgan: "Ik ben ge-ghost door Meghan Markle. Voor wie niet bekend is met de term: ghosten is als iemand waarvan je dacht dat het een vriend was opeens alle communicatie met je staakt, zonder enige waarschuwing vooraf, en je nooit meer iets van die persoon hoort. Ik herinner me het nog heel goed, want het was me nog nooit eerder overkomen. Dus vond ik het heel vreemd.

De saga begon op een middag in de herfst van 2015 toen ik besloot vier sterren van 'Suits' te volgen op Twitter. Binnen een paar minuten had ik al een privébericht van haar binnen: 'Hé, hallo daar – bedankt voor het volgen. Grote fan van je!'

Ik antwoordde en de maanden daarna correspondeerden we regelmatig. We chatten over alles van wapengeweld in de VS (ze deelde mijn afschuw) tot een charityreis die ze had gemaakt naar Rwanda, spinningklasjes, kalligrafie en onze gedeelde haat voor om vier uur 's morgens op de set te moeten zijn, zij voor 'Suits' en ik voor 'Good Morning Britain'. Ze stuurde me zelfs previews van de serie, zodat we het over sappige verhaallijnen konden hebben, wat we uitgebreid deden.

Begin juni 2016 liet ze me in een privébericht het volgende weten: "Ik zit een week in Londen voor meetings en Wimbledon. Zou leuk zijn elkaar te zien!' Ik stelde mijn buurtpub voor, de Scarsdale Tavern in Kensington, ironisch genoeg vlakbij waar ze nu woont, in Kensington Palace."

Het was een leuke afspraak, ze kletsten anderhalf uur, 'onder andere over haar familie, Donald Trump en Suits'. Ze vroeg Piers om advies over haar carrière, vroeg of ze te gast kon zijn in Good Morning Britain als ze weer in Engeland was en stuurde na afloop vanuit de taxi (ze moest naar een dinertje met vrienden) nog een reeks berichtjes waarin ze Morgan bedankte.

"Ze tweette zelfs hoe leuk ze het had gevonden om haar vriend – dat was ik dus – in Londen te zien," zegt Piers. "Dus op dat moment leefde ik de volstrekt verkeerde veronderstelling dat we vrienden waren. Ik had het mis.

Die avond ontmoette ze prins Harry bij dat diner, ging de volgende avond met hem alleen op een date en ik heb nooit meer iets van haar gehoord. Geen woord. Ik was ge-ghost. Op Meghans verzoek ook door haar Suits-collega Rick Hoffman (waar Piers veel contact mee had en die ook bij hem in de show verscheen), waar ik anderhalf jaar niets meer van vernam, tot hij me na de Royal Wedding een lang privébericht stuurde.

'Piers! Het spijt me dat ik geen antwoord heb gegeven. Je moet begrijpen dat ik, toen ik eenmaal het nieuws hoorde, uit respect voor Meghan, niets kon delen. Nu kan ik het over de leuke dingen hebben! Ik zou graag eens bijpraten in de favoriete pub van je. Hoop van je te horen, vriend. Hou van je, vriend.'

Ik heb geen antwoord gegeven, want ik begreep het niet. Een echte vriend ghost een vriend geen 18 maanden, toch? Dat is gewoon te bot voor woorden. Om eerlijk te zijn, vond ik het gedrag van het stel te onbeschoft voor woorden. Ik was beduveld door een stel B-acteurs die me duidelijk alleen maar gebruikten om vooruit te komen in hun carrières. Maar toen er iemand langskwam die belangrijker en invloedrijker was, in de persoon van prins Harry, werd ik onmiddellijk gedumpt.

De ervaring heeft me wantrouwend en cynisch gemaakt over Ms Markle. En niets in haar gedrag sinds ze met prins Harry is getrouwd, heeft die zorgen weggenomen. Vanaf het moment dat ik hoorde dat hij 'Als Meghan iets wil, dan krijgt ze dat!' tegen hovelingen blafte, zonk mijn hart. Want ik vrees dat dat precies is wat ze gewend is. En alles en iedereen die haar niet geeft wat ze wil of haar klim naar boven op de sociale ladder in de weg staat, wordt opgezegd.

Haar eerste man? Gedumpt toen haar Suits-carrière in beweging kwam.

Haar niet sporende familie? Verbannen van haar huwelijk, allemaal.

Haar arme, oude, zieke vader? Doodgezwegen en afgekapt omdat hij moeite had met de mediabelangstelling voor zijn dochter.

Meghan heeft haar vervelende, problematische oude echte wereld ingeruild voor een opwindende nieuwe fantasiewereld met de Queen, Michelle Obama en de Clooneys. Alleen haar moeder Doria heeft toegang gekregen tot het AAA-lijst leven van Meghan.

Zo'n troela verandert echter niet echt. Recent komt er een stroom van negatieve berichten uit het paleis van 'insiders' over haar divacapriolen. Ze zou de Queen ontstemd hebben door om een smaragden tiara te vragen. Er gaan geruchten over wrijving met de hertogin van Cambridge en bitse omgang met de staf. Haar PA Melissa Toubati nam al na zes maanden ontslag omdat de baan haar 'in tranen bracht'. Het hof zou nu al genoeg hebben van haar dominante en dictatoriale houding en eisen als 'luchtverfrissers in St George's Chapel'. Het was een absurd verzoek dat kordaat werd afgewezen.

Maar als paleismedewerkers zoveel vuile was buiten hangen, kun je er zeker van zijn dat het grootste deel waar is. En gezien mijn onfortuinlijke ervaring met haar, verrast me dat helemaal niet. Het heeft niets te maken met seksisme of racisme, zoals sommige belachelijke commentatoren beweren. Nee, ik denk dat het veel simpeler is dan dat: Meghan Markle is een door zichzelf geobsedeerde professionele actrice die de rol van haar leven heeft gescoord en vastbesloten is die helemaal uit te melken.

Het grootste deel van de afgelopen twintig jaar heeft ze doorgebracht met aanpappen met mensen die uit haar leven worden geairbrusht als ze hen niet meer nodig heeft, zonder zelfs maar een 'Vaarwel, loser!' Ik kan het weten, want ik was een van hen.

Nu komt ze er met schade en schande achter dat als je probeert de Royals en het hof te flikken wat ze mensen zoals ik heeft geflikt, je het opneemt tegen een systeem waarvan je het nooit kunt winnen.

Vraag maar aan wijlen prinses Diana of aan Sarah, hertogin van York.

Voor het eerst in haar leven ontdekt Meghan Markle dat ze niet alles kan hebben, waar ze haar zinnen op heeft gezet."

 

Foto's © ANP, Getty Images, Suits

Laatste nieuws

Zie ook