Plaatje Praatje: Kim Kardashian die glas champagne balanceert op derrière

En nee, het is niet nep.

Lees ook

In elke Beau Monde het verhaal achter een iconische foto. Dit keer één van de meest besproken tijdschriftcovers ooit: Kim Kardashian die in 2014 voor Paper Magazine een glaasje champagne liet balanceren op haar weelderige derrière.

LEES OOK: 'Kim Kardashian' gevaarlijkste zoekopdracht

Hoe breng je een realityster van wie elke porie al is vastgelegd, op een vernieuwende manier in beeld? Koppel haar aan een legendarische, talentvolle fotograaf, dacht Paper Magazine. En boekte Jean-Paul Goude, bekend om zijn creatieve manipulatie van beeld.

Uit de kleren

Kim en Jean-Paul gingen aan de slag op een geheime locatie in Parijs. Het idee: de recreatie van een foto uit 1976 met model Carolina Beaumont. Alleen ging Kim in galajurk gekleed, terwijl Carolina naakt was. Nadat de cover was geschoten, vroeg de fotograaf iedereen de studio te verlaten, zodat hij samen met Kim ‘creatief’ aan de slag kon. Wat uiteindelijk een tweede foto opleverde: mét naakte Kim. Beide platen gingen in no time viral. Kim en Jean-Paul verklaarden trots op het resultaat te zijn en benadrukten dat de champagne-pose echt was… Kim: “Een week na de shoot had ik nog pijn in mijn rug van het ‘archen’!”

Money, money, money

Benieuwd wat Kim heeft verdiend aan deze uitdagende shoot? Heel veel exposure, namelijk 15 miljoen pageviews op papermag.com, 578.000 mentions op Twitter (in twee dagen) en 833.000 likes op de foto met haar cover op Instagram. Maar qua geld? Helemaal niks! Dat doet het gemiddelde (naakt)model toch beter.

PS.

Voor het maken van de eerste foto waren aardig wat champagneflessen nodig. Elk champagnehuis wil iemand die 118 miljoen volgers op Instagram heeft, natuurlijk sponsoren, zou je denken. Maar niets was minder waar. Niet één van de benaderde merken wilde geassocieerd worden met Kim! (Vandaar dat er geen label zichtbaar is.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Julius Caesar Monzon Gatmaitan (@itsjuliuscaesar) op

Laatste nieuws

Zie ook