George & Camilla: aristo wedding in sprookjespaleis

Camilla wordt ooit hertogin van Blenheim, misschien wel het mooiste paleis van Engeland.

Lees ook

Polospeler George Spencer-Churchill (26), de aanstaande 13de hertog van Marlborough is onlangs getrouwd met zijn jeugdvriendin Camilla Thorp  (31) en het is allemaal om te zwijmelen.

George – zijn huidige titel is markies van Blandford – en Camilla leerden elkaar tien jaar geleden kennen op het Isle of Wight. "Op een dag begon hij gewoon mijn hand vast te houden," zegt Camilla in Tatler. "Onze ouders zijn al jaren bevriend, dat maakte alles een stuk makkelijker."

Tien jaar na die eerste vakantie deed hij haar een aanzoek in Soho House te Istanbul. En ze zag het al een beetje aankomen, omdat hij zelf zijn koffer uitpakte: "In tien jaar tijd had hij nog nooit iets uitgepakt," zegt ze lachend. "Maar toch kon ik bijna niet geloven dat hij het zou doen."

© Allan Warren / Wikimedia

George is de zoon van voorheen zwart schaap James Spencer-Churchill, de 12de hertog van Marlborough en zijn eerste vrouw, Becky Few Brown. Die gingen in 1996 uit elkaar, James hertrouwde in 2002 met kunstenaar Edla Griffiths met wie hij nog twee kinderen kreeg: Lady Araminta Spencer-Churchill (11) en Lord Caspar Spencer-Churchill (10), halfzus en halfbroer van George.

"Iedereen kan het goed met elkaar vinden," zegt Camilla. "Caspar was een van de laatsten op de dansvloer na de bruiloft."

Camilla, nu markies van Blandford, is de dochter van Philippa, eigenaar van Thorp Design waar Camilla werkt (George is luchtvaartmakelaar bij de JLT Group), haar ouders zijn gescheiden, haar vader regelt op het Isle of Wight de fazantenjacht. Ze heeft twee zussen, Belle (30) en Letty (27) en stamt af van de Tempest baronnen uit Tong, Yorkshire.

Het stel vierde de bruiloft in het familiestulpje van de Spencer-Churchills, Blenheim Palace in Oxfordshire, een Britse nationale schat uit 1705 met 187 kamers die ook nog eens tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Het is het enige niet-koninklijke en niet-kerkelijke gebouw in Engeland dat de naam 'paleis' draagt.

Camilla droeg Dolce & Gabbana Alta Mode couture en een antieke tiara uit 1895 die van Consuelo Vanderbilt is geweest (de Amerikaanse erfgename die met de 9de hertog van Marlborough trouwde en de Dollar Princess werd genoemd – het was allemaal héél 'Downton Abbey').

 

Het was George, die al twee keer op de catwalk liep voor Domenico en Stefano, die zijn verloofde met het Italiaanse ontwerpduo in contact bracht.

Zelf droeg hij een traditioneel pak van zijn eigen kleermaker Dougie van Davies & Son op Savile Row. Camilla had geen weddingplanner, maar regelde alles zelf: 'Ik zat permanent op Pinterest.'

 

Ze reden voor hun huwelijk van de kerk naar het paleis in de Rolls-Royce van Sir Winston Churchill, een ver familielid die op Blenheim Palace werd geboren.

En hoe zit het nu met die titels? Toen George werd geboren was hij graaf van Sunderland. Toen zijn opa stierf, schoof hij op in de lijn naar markies van Blandford. En als zijn vader er niet meer is, wordt hij hertog van Marlborough, hoge Engelse adel sinds 1729.

 

Foto's © Getty Images, ANP, Blenheim Palace, Tatler 

Laatste nieuws

Zie ook