Jim Bakkum blikt openhartig terug op ‘Idols’-avontuur

Jim Bakkum blikt terug op een bijzondere tijd: zijn Idols-avontuur. De zanger deelt een filmpje uit 2002, waarin de toen vijftienjarige Jim tijdens de show Jessie van Joshua Kadison zong. "Het lijkt gisteren, maar ook een ander leven."

Lees ook

Jim Bakkum (31) blikt terug op een bijzondere tijd: zijn Idols-avontuur. De zanger deelt een filmpje uit 2002, waarin de toen vijftienjarige Jim tijdens de show Jessie van Joshua Kadison zong. "Het lijkt gisteren, maar ook een ander leven."

LEES OOK: Jim Bakkum wordt opnieuw vader

"Ik heb nog steeds geen idee waarom ik dit liedje koos, kende het van de radio en had er weinig mee", zo schrijft Jim bij het filmpje. Het bleek een goede keuze te zijn, want hij viel bij de jury in de smaak. "Het was daarna het meest aangevraagde liedje bij alles wat ik deed, kon het niet meer aanhoren op een gegeven moment."

Throwback

"Wat is tv eigenlijk veranderd hè? Dit was enkel een pianist en een zanger, meer niet." Jim vertelt dat hij toentertijd totaal niet wist wat hij met zijn armen moest doen, van de regie aanwijzingen kreeg dat hij veel in de camera moest kijken ('dan pak je de mensen thuis in') en dat hij het nog steeds lastig vindt om zijn optredens van toen terug te kijken en luisteren. "Ach, wat houd ik toch van een goede throwback", sluit de zanger zijn verhaal af. Eerlijk is eerlijk: wat was Jim een schatje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

December 2002 waren deze opnames. 16 jaar geleden… Het lijkt gisteren, maar ook een ander leven zelfs. Ik heb nog steeds geen idee waarom ik dit liedje koos, kende het alleen van de radio en had er verder weinig mee. Maar het voelde destijds goed voor mijn stem. Het bleek best een goede keuze, want het viel in de smaak bij publiek en jury. En het was daarna het meest aangevraagde liedje bij alles wat ik deed. Kon het niet meer horen op een gegeven moment ?. Wat is tv eigenlijk veranderd he? Dit was enkel een pianist en een zanger, meer niet. Leuk weetje is dat de pianist in dit filmpje, Nando Eweg, Toen Ik Je Zag heeft geproduceerd. Mooie cirkel. Vind het nog steeds lastig om het terug te kijken (luisteren), maar als ik er vandaag de dag naar kijk denk ik alleen maar aan dat nét 15-jarige jochie dat geen idee had hoe zijn leven er zou gaan uitzien. En niet wist wat -ie met zijn armen moest doen. En de regieaanwijzing had gekregen om lekker veel de camera in te kijken, ‘het publiek thuis pakken’.?Ach, wat hou ik toch van een goede throwback.

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum) op

BRON: INSTAGRAM, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook