Carole Middleton geeft kerstboom aan kleinkinderen

Lief: prinses George en prinses Charlotte mogen hun eigen kerstboom optuigen van hun oma.

Lees ook

De op één na beroemdste oma ter wereld heeft haar eerste interview ooit gegeven: "Mijn leven is heel normaal, het grootste deel van de tijd, dan."

Als moeder van Kate maakt Carole Middleton (63) al meer dan vijftien jaar deel uit van de Windsors. Prins William bracht in zijn studententijd al vele weekenden bij de Middletons door, de familie van zijn vriendin Kate was 'gewoon' en hartelijk. Welgesteld door hard werken, aards van instelling, het was iets waar hij erg van genoot.

Aanjager van die sfeer was Carole, een alles behalve luie ondernemer. Samen met haar man runt ze al dertig jaar Party Pieces, een postorderbedrijf met meer dan 7000 feestartikelen. "De kinderen hebben veel model gestaan," zegt ze. "Catherine stond op de cover van een van de catalogi, toen ze ouder was, deed ze wel eens styling en zette ze de Eerste Verjaardag-afdeling van het bedrijf op. Pippa deed later het blog. Ik stel hun ideeën en meningen nog altijd op prijs."

Ze is een selfmade succes en zelfverklaard 'orkaan' die houdt van koken en dagelijks trouw haar pilates doet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DNARoyals (@dnaroyals) op

Bij de Queen liggen de Middletons goed, Hare Majesteit mag Carole graag zelf rondrijden op Balmoral en ze kunnen altijd rekenen op een uitnodiging voor Wimbledon en Ascot, in de Royal Box of de Royal Enclosure.

Naast haar werk geniet Carole erg van haar kinderen en kleinkinderen, waaronder de aanstaande koning van Engeland…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door royal photo's (@royalphotosx) op

… die ze als peuter graag op haar nek droeg als ze samen naar de speeltuin gingen.

Carole, al die tijd de discretie zelve, heeft aan The Telegraph haar eerste interview ooit gegeven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Andy Greenacre (@andygreenacre_) op

Op de vraag waarom ze zo lang heeft gewacht zegt ze: "Mijn leven is simpelweg erg normaal, het grootste deel van de tijd. En door de jaren heen is het wijs gebleken om niets te zeggen."

Carole is zich ervan bewust dat er veel over haar is geschreven, lang niet altijd even aardig. Ze zou  bemoeizuchtig zijn, ze zou zich teveel met het gezin Cambridge bemoeien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kate Middleton (@katemiddleton.fan) op

In de praktijk viel dat vermoedelijk best mee: Carole paste, zoals elke oma, wel eens op, maar had met een fulltime job daar ook weer niet altijd tijd voor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door margtzavirog (@princessdiana_legacy) op

En dat ze wel eens met de hele familie op vakantie gaan is ook niet meteen een motie van wantrouwen tegen de Windsors, eerder een teken dat de Middletons een heel close gezin vormen.

Carole is gestopt met bijhouden wat er van haar wordt gevonden. "Eerst las ik het omdat ik dacht het beter was om te weten wat mensen denken, maar een jaar geleden ben ik daarmee opgehouden. Het maakt geen verschil. Ik weet niet hoe mensen me op dit moment zien."

Ze kijkt uit naar Kerst. Carole zet 'zo veel mogelijk bomen in huis neer, inclusief eentje op alle kleinkinderkamers'. Die mogen George en Charlotte dan zelf versieren, dat is het cadeau van hun oma aan hen. De familie is wat groter geworden nu er dit jaar twee baby's zijn geboren: prins Louis van Cambridge bij Kate en prins William, en Arthur bij Pippa en James. Kate, Pippa en hun broer James zullen allemaal een deel van de kerstdagen bij de Middletons doorbrengen.

 

Foto's © ANP, BSR Agency, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook