Hilarisch: Margrethe zet pap op zolder voor kerstelf

Koningin Margrethe van Denemarken weet wel hoe ze de monarchie een beetje sprookjesachtig moet verkopen!

Net als je denkt dat koningin Margrethe van Denemarken niet nóg leuker kan worden, klimt ze met een kom pap naar zolder om iedereen een leuke advent te bezorgen.  

Dat koningin Margrethe dol is op kerstmis, is algemeen bekend. Vorig jaar knutselde ze hoogst persoonlijk een soort royal adventskalender voor volk en vaderland in elkaar. Daaruit bleek dat Hare Majesteit enige dingen weet te doen met taartrandjes en lijm.

Voor wie dacht dat ze daar niet overheen zou komen, no worries. Dit jaar mogen we met haar mee naar de paleiszolder van Fredensborg. Hier laat ze een kom met rijstepap achter voor de kerstelfen en vertelt ze tot kerstavond met hun assistentie elke dag een vergeten verhaal over de persoonlijke zaken die er opgeslagen staan.

De kerstelfjes maakte ze als eerste en het is goed om te zien dat het op de paleiszolder menselijk stoffig is. 

Royal object no 1: het oude hobbelpaard van kroonprins Frederik en prins Joachim. Het is gekleed in het tenue van de huisgarde in de jaren zeventig en de schelpen dienden vroeger bij echte paarden als bescherming tegen lansen bij riddergevechten. Helemaal prinselijk verantwoord, dus. We houden je de komende weken op de hoogte van de kerstperikelen van HM. It's the season of good will, tenslotte.

PS Kijk vooral ook nog even hoe Hare Majesteit een teckel opzet, de vrouw heeft echt humor! 

Beelden © Det Danske Kongehus

Laatste nieuws