Hebben: nieuwe oliebollen met tompouce of ham-kaas

Voor de één zijn we er veel te vroeg bij, voor de ander kan het niet vroeg genoeg beginnen.

Voor de één zijn we er veel te vroeg bij, voor de ander kan het niet vroeg genoeg beginnen: de Oud en Nieuw voorbereidingen. Geloof het of niet, het komt allemaal weer dichterbij. En bij Oud en Nieuw horen natuurlijk: OLIEBOLLEN!

TEKST: CHARISSA GOLDAPPLE

LEES OOK: Deze heerlijke Tony Chocolonely oliebollen wil je gegeten hebben

Maar afgezien van de ‘normale’ oliebol met krenten en poedersuiker, zijn er ook talloze variaties bedacht. Zo kwam er vorig jaar een wel heel lekkere (en populaire) oliebol op de markt, bedacht door Annie Bakker. Namelijk de Tony Chocolonely bol. Wij hebben een leuke scoop, ze heeft ons namelijk vertelt met welke twee nieuwe smaken zij dit jaar komt.

Ludiek

De desbetreffende oliebol met Tony Chocolonely Karamel Zeezout, is er eentje voor in de boeken. Zo kwamen er vorig jaar vanuit het hele land mensen naar de kraam bij van Annie Bakker uit Valkenswaard bij tuincentrum Coppelmans. Wij vroegen ons natuurlijk af of Annie dit jaar weer met zo’n ludieke bol komt en we hebben het antwoord. Annie zegt: “Ik heb dit jaar natuurlijk de heerlijke Tony Oliebollen weer, ze zijn nog steeds in trek. Dit jaar heb ik nieuw: de tompoucebol en in het weekend de ham-kaas-bol. Allebei ook weer erg in trek en ze zijn nog lekkerder dan lekker!” 

Ongebruikelijk

Mocht je nou niet van chocolade houden (anybody?!), naast deze smaak zijn er ook gekke bollen met bijvoorbeeld, oreo, stroopwafel, kersen en glühwein, met abrikozen of met speculaas. Maar er bestaan zelfs oliebollen met nóg ongebruikelijkere ingrediënten, zoals chorizo, gin-tonic, garnaal, stoofpeertjes of met sambal en knoflook. Wat voor jou?

BRON: ANNIE BAKKER, AD,  BOEK 'BIER EN BOLLEN, BEELD: ISTOCK

 

 

 

Laatste nieuws