Waarom je op moet passen met haarverf

Ai...

Lees ook

De 19-jarige Estelle uit Parijs, wilde haar coupe opfrissen van blond naar bruin en ging zelf aan de slag met haarverf. Echter kreeg zij een enorm allergische reactie en zwol haar hoofd op als een gloeilamp, zo vertelde zij aan het dagblad Le Parisien. 

LEES OOK: Spanje: prinses Leonor zet schaar in heur haar

De verf bevatte PPD of parafenyleendiamine, wat een allergene stof is die toch nog veel wordt gebruikt in haarverf. Ze testte, zoals aanbevolen, een kleine hoeveelheid op haar hoofdhuid. Helaas wachtte ze slechts 35 minuten, in plaats van de voorgeschreven 48 uur. En toen ging het flink mis.

Moeite met ademhalen

Haar hoofdhuid begon eerst te jeuken en daarna zwol de bovenkant van haar hoofd op (shocking: zo zag dat eruit!). Estelle probeerde het op te lossen met wat smeersels en pillen van de apotheek, maar die mochten niet baten. De volgende dag was haar hoofd twee keer zijn normale grootte en ze had moeite met ademhalen. Estelle’s moeder twijfelde geen moment en bracht haar naar de eerste hulp, waar ze weggestuurd werden omdat de reactie ‘veelvoorkomend’ zou zijn. Ze gingen naar een ander ziekenhuis, waarna ook haar tong begon op te zwellen. Daar gaven de dokters haar een adrenaline-injectie en hielden ze haar de nacht wakker. 

Waarschuwing

Haar gezicht heeft inmiddels weer haar normale vorm terug, maar ze wil mensen wel waarschuwen. De substantie is in andere cosmetica verboden, maar komt nog veel voor in haarverf. Let hier dus op bij het kopen ervan, of laat je adviseren!

BRON: LE PARISIEN, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook