Wait what?! Je kunt jezelf dunner denken


Jezelf slank denken, dat kan écht en het is bewezen.

Lees ook

Jezelf slank denken, dat kan écht en het is bewezen. De Universiteit van Playmouth ontwikkelde de FIT-methode: Functional Imaginary training. 

LEES OOK: Dít is de leeftijd dat je het meest zelfverzekerd bent

De FIT-methode zou dus zorgen voor een hoger gewichtsverlies, dan wanneer mensen op een gewone manier proberen af te vallen. Hoe je jezelf slank denkt gaat als volgt: veel mensen beginnen met afvallen, maar denken constant aan datgene wat ze niet meer mogen hebben. Je ontzegt jezelf dat gebakje, noemt alle ‘foute’ dingen slecht & lekker en alle gezonde dingen zijn… gezond. Maar niet per se lekker. Een mindset waarbij je afvallen continu als negatief ziet.

Einddoel

De methode is ook nog uitgetest onder een groep van 141 mensen, onderverdeeld in twee groepen. De ene groep onderging zowel de FIT-methode als een motivatie interview, de andere alleen het motivatie interview. Na een half jaar bleek: de groep die ook de FIT-methode had ondergaan, was gemiddeld zesenhalve kilo per persoon afgevallen, de andere groep slechts een halve kilo p.p. Zo zie je maar: je brein kan heel veel zolang je je einddoel voor ogen blijft houden. Ons voornemen voor 2019 is dus om die sixpack te visualiseren (wel lastig met die tompoezen die net op de redactie werden uitgedeeld).

Geen 'moetje'

Wat er anders is met de FIT-methode? Je hebt een op een contact met een begeleider. Je vertelt over wat je wilt veranderen in je leven (afvallen) en de begeleider gaat je leren om door mentale visualisatie dit doel te bereiken. Je moet het voor je zien, ruiken, voelen, horen en proeven. Het doel van FIT zit 'm in de motivatie, waardoor mensen afvallen niet meer zien als een ‘moetje’, maar waarbij ze hun uiteindelijke doel constant voor ogen hebben (slank bij je dochters’ diploma-uitreiking verschijnen) en dus als iets positiefs zien. Klinkt interessant…

BRON: UNIVERSITEIT VAN PLYMOUTH, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook