Shocking! Harry en Meghan verlaten Kensington Palace

De Sussex'jes zouden liever niet naast de Cambridge'jes willen wonen.

Lees ook

De hertog en hertogin van Sussex worden niet gezellig de buren van de Cambridge'jes, maar verlaten Kensington Palace én Londen.

Na anderhalf jaar berichten over een eindeloze verbouwing van Kensington Palace waar aan een mega-appartement voor de Sussex'jes werd gewerkt, hebben prins Harry en hertogin Meghan opeens geen zin meer in Appartement 1 (20 kamers!) in het paleis waar Harry als kind woonde.

Volgend jaar verhuizen ze naar Frogmore Cottage. Dat is een woning in Windsor Great Park, het landgoed rond Windsor Castle, die ze van de Queen hebben gekregen. Het stel liet vorig jaar verlovingsfoto's maken bij het grotere Frogmore House, waar ze ook het privéfeest van hun bruiloft gaven. 

Frogmore Cottage ligt op een halve mijl van het kasteel, heeft tien slaapkamers en wordt hun officiële residentie. Het pand wordt momenteel stevig gerenoveerd om het van een personeelsverblijf met 5 aparte units weer een gezinswoning te maken. De verbouwing kost miljoenen die worden betaald met belastinggeld.

Frogmore House ligt rechts onderin, het witte gebouw linksonder is een mausoleum en Frogmore Cottage ligt links bovenin. Er wordt een kinderkamer ingericht en een eigen gym en yogastudio. Het huis dat Harry en Meghan momenteel in de Cotswolds huren, blijft hun weekendhuis in de country (alsof Frogmore Cottage dat ook al niet is).  Er zal wel het een en ander aan de beveiliging moeten worden gedaan, want op open dagen ligt het langs de belangrijkste wandelroute van Great Windsor Park.

Emily Andrews van The Sun had de scoop van de verhuizing die inmiddels is bevestigd door Kensington Palace.

Het is een hele verandering voor de gebroeders Wales, want prins William en prins Harry zijn altijd onvoorstelbaar close geweest.

Voor Harry Meghan leerde kennen, maakte hij vaak deel uit van het gezin van William en Kate en mocht William graag weeklagen hoe Harry altijd hun koelkast helemaal leegat. Nu Harry zelf getrouwd is en volgend jaar met Meghan Baby Sussex verwacht, heeft hij meer zijn eigen leven gekregen. En daar hoort ook een eigen residentie bij.

 "Het oorspronkelijke plan was dat Harry en Meghan uit Nottingham Cottage op het terrein van Kensington Palace in een groot appartement in het paleis zelf zouden trekken," aldus Emily die een bron binnen het hof citeert. "Maar recentelijk zijn er wat spanningen tussen de broers. Harry en Meghan willen niet naast William en Kate wonen en een plek voor zichzelf hebben."

Het nieuws volgt op berichten dat William en Harry er voortaan een eigen hof met eigen woordvoerders op na zullen houden (zou Meghan @FrogmoreCottage al hebben geclaimd?). Harry en Meghan houden voorlopig nog wel kantoren aan in Kensington Palace. Verwacht wordt dat die op den duur zullen verhuizen naar werkpaleis Buckingham Palace.

Kortom, genoeg stof om wild te gaan speculeren over verwijdering, wrijving en ruzie. Calm down, dear.

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat het past bij de Cambridge'jes (die een steeds zwaardere rol binnen de Windsors zullen krijgen) en de Sussex'jes (die meer hun eigen plan kunnen trekken als ambassadeurs van het Verenigd Koninkrijk en hun eigen pet projects) om niet al te dicht op elkaars lip te zitten. Bovendien is Great Windsor Park een prachtige omgeving om zonder al te veel pottenkijkers een kind op te laten groeien. 

Al lijkt rust en ruimte vooral Harry's ding, Meghan heeft in haar volwassen leven vooral de voorkeur gegeven aan de drukte van de stad en zich in de spotlights werken. Maar goed, zo ver is het nu ook weer niet rijden van Windsor naar Londen en met de royal helikopter chopper je er binnen krap 20 minuten heen. En dan mogen ze vast altijd landen bij Kensington Palace. 

 

Foto's © Getty Images, ANP

Laatste nieuws

Zie ook