Harry en Meghan: om óp te eten!

Voor de liefhebbers: eetbare Sussex'jes, met prins George voor toe.

Lees ook

Wat te doen als je een beetje leuk onderwerp zoekt voor een bakwedstrijd? Engelse Lara Mason (32) uit Brownhills maakte een levensgrote taart van prins Harry en hertogin Meghan, compleet met Bump Sussex en een luiertas.

Lara, kok van beroep, werkte 300 uur aan de taart, die voor het eerst te zien was tijdens de Royal Wedding in mei, tijdens Cake International, de grootste bakbeurs ter wereld. Ze gebruikte 300 eieren, 15 kilo bloem, 15 kilo boter en 15 kilo suiker en meer dan 10 kilo botercrème om alle lagen aan elkaar te plakken. Beide taarten werden gesealed met chocolade ganache voor er 20 kilo modelleringschocolade en 50 kilo glazuur tegenaan werd gegooid.

"Het moeilijkste waren de gezichten, omdat iedereen ze kent," zegt Lara. "Maar echt alles is eetbaar, de ogen zijn van gesmolten suiker gemaakt." Van de Sussex'jes van cake konden zo'n 500 mensen smullen.

Je zou denken dat een bakker na zo'n monsterklus wel even klaar is met Harry en Meghan, maar voor de Cake Show in Birmingham maakte ze hem nogmaals, ditmaal geactualiseerd met luiertas en babybuikje, die haar nog eens 20 uur werk kostten. Dit exemplaar is iets groter en kan dus nog meer mensen laten smikkelen van de Sussex'jes.

Dan hou je echt van je vak. En van de hertog en hertogin van Sussex.

Lara bakte in 2015 prins George al eens op peuterformaat…

…en won ook destijds goud met haar creatie.

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook