De Queen laat gasten wegen voor- en na kerstdiner om deze bijzondere reden

En ze hebben nog meer aparte, maar leuke tradities.

Lees ook

Het is alweer bijna kerst en dat betekent dat het jaarlijkse kerstdiner eraan komt. Tijdens dit diner gaat alles volgens traditionele wijze, maar sommige tradities zijn een beetje too much.

LEES OOK: De Queen drinkt 4 alcoholische drankjes en dít is waarom

Op het landgoed van Sandringham in Norfolk wordt het gewicht van alle Britse royals twee keer genoteerd. Eén keer voor het kerstdiner en één keer na al het eten. Voor het weegmoment wordt geen moderne elektronische weegschaal gebruikt, maar een antiek exemplaar, laat royaltywatcher Ingrid Seward van het Britse Majesty magazine weten. Volgens haar is de traditie al gaande vanaf de regeringsperiode van koning Edward Vll (1901-1910).

Reden

Dit alles klinkt misschien als een gekke traditie, maar de Queen heeft hier haar redenen voor. Ze hoopt dat er na het tweede weegmoment wat grammen bij zijn gekomen, omdat ze zo zeker weet dat haar gasten goed zijn gevoerd en echt hebben genoten van het kerstdiner. Dat bestaat overigens uit een gevulde kalkoen, thee en een grote ijstaart. 

Gewoonten

Een andere gewoonten is dat alle gasten binnen komen lopen op volgorde van oud naar jong. Wanneer iedereen op z'n plaats zit, komt de chef-kok de kalkoen aansnijden. Vervolgens wordt er aan iedereen, behalve de koningin, een hoedje van papier uitgedeeld. Om al het eten te laten zakken maken alle royals samen een wandeling. Daarna kunnen ze samen genieten van een kopje thee en de giga ijstaart.

Verbroken

Naast alle jarenlange tradities, is er dit jaar eentje verbroken. Doria Ragland, moeder van hertogin Meghan, is namelijk uitgenodigd voor het kerstdiner, terwijl het diner normaal voor dichte familieleden van de Queen is. Het is best raar dat Meg's moeder mag komen. Kate's ouders zijn bijvoorbeeld nog nooit uitgenodigd. Al met al hebben de royals een kerstiner met rare, maar ook wel weer grappige tradities. 

BRON: MAJESTY MAGAZINE, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook