Zien: koningin Máxima leert harp spelen

Voor het programma Lang Leve de Muziekshow kwam Harpspeler Koen op bezoek in Villa Eikenhorst.

Lees ook

In het NPO-programma Lang Leve de Muziekshow gaat twaalfjarige 'muziekdocent' Koen op bezoek bij Máxima in Villa Eikenhorst om haar harp te leren spelen. Wat blijkt: de koningin heeft niet óveral talent voor.

LEES OOK: Oranjes: schulden, een goeroe en een militaire huishoudbeurs

Voor het programma krijgt de koningin iedere week bezoek van iemand die met passie praat over zijn/haar muzikale hobby. Dit keer was het Koen zijn beurt en hij was best een beetje zenuwachtig vertelt hij tijdens het programma. 'De koningin kwam binnenlopen en toen maakte ik wel een paar foutjes, want ze ging naast me zitten en dat vond ik wel spannend.' 

Technieken

Tijdens het bezoek vertelt Koen over allerlei verschillende technieken die je kan gebruiken tijdens het bespelen van de harp. Máxima zat in haar prachtige rode pak op een stoel naast hem, vroeg hem van alles over zijn hobby en keek toe hoe Koen het instrument bespeelde. Zo leerde ze bijvoorbeeld dat hoe lager het pedaal wordt ingedrukt, hoe hoger het geluid van de snaar. 

Glissando

Even later leerde Koen de koningin een Glissando: een speciale techniek waarbij van de ene naar de andere toon wordt gegleden. Máxima vroeg of ze het zelf ook even mocht proberen, maar dat pakte niet al te goed uit en dat had ze zelf maar al te goed door. 'Dat was heel slecht', eindigde ze. De uitzending met Koen en Máxima wordt zaterdag om 17:05  uitgezonden op NPO Zapp. 

BRON: AVROTROS-YOUTUBE, BLAUW BLOED, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook