Gasp! Belgische royals samen op één foto

In Laken is het opeens 'vrede op aarde' en december moet nog beginnen!

Lees ook

Niemand die wil verklappen of de butler kalmeringsmiddelen door de martini's heeft gemixt, maar het staatsbezoek van Franse president Macron aan België leverde een uniek plaatje op: koning Filip met zijn broer en zus op één foto.

Dat de familiale verhoudingen in Laken niet altijd even hartelijk zijn, mag als bekend worden verondersteld. Het leverde al hilarische momenten op, waarop Filip eruit zag alsof hij zin had iemand te meppen, Astrid een zenuwinzinking nabij leek en Laurent als een kleuter zijn dierbaren stelselmatig negeerde.

Dat laatste deed hij een paar dagen geleden nog, toen zijn vader oud-koning Albert bijna wanhopig probeerde Laurents aandacht te trekken en de prins stoïcijns voor zich uit bleef kijken.

Gelukkig hebben we onze onvolprezen collega Wim om het een en ander te duiden. Het is allemaal heel volwassen en verrukkelijk, maar…

… zonder de toch zeer gevoelige aanwezigheid van Albert en zijn vrouw Paola bleek zich toch een soort Wonder van Laken te voltrekken tijdens het staatsbezoek van president Macron en zijn vrouw Brigitte. Koning Filip en koningin Mathilde kregen back-up van prinses Astrid en haar man, aartshertog Lorenz van Austria-Este…

…en van prins Laurent en zijn vrouw prinses Claire. Niemand mokte, Laurent had zijn zonnebril niet op, Astrid kon zonder vlugzout, het was allemaal merveillieux.

En het leverde ook een uniek Belgisch Triple Whammy Tiaramoment op. Mathilde droeg haar vertrouwde diadeem der Negen Provinciën, een van de topstukken in de Belgische schatkamer. Als koningin is ze de enige die het mag dragen, het wordt niet uitgeleend aan anderen. Ze had hem een beetje uitgekleed om Brigitte de ogen niet uit te steken en droeg alleen het bandeau-deel.   

Prinses Astrid droeg de Savoy-Aosta Tiara. Die was eerst van Franse prinses Anne van Orléans en kwam via de Italiaanse tak van de Savoy-Aosta's op het hoofd van een Belgische prinses terecht.   

Prinses Claire droeg de pareltiara, waarmee ze sinds 2010 wel vaker wordt gespot. De herkomst is niet bekend, maar het lijkt haar bezit te zijn. Daarnaast heeft ze de Fontana Tiara in de kast liggen, die ze als huwelijksgeschenk kreeg van haar schoonouders.

Brigitte zag het allemaal aan en dacht er het hare van: meest sassy Première Dame Ooit.

Verder nog wat? Nou, dit was het herfstige menu…

…en Emmanuel moet zich voortaan misschien iets minder bepoederen met de Max Factor van Brigitte. Of ook even zijn oren meenemen, daar willen we vanaf zijn. 

Lees ook: 

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws

Zie ook