Prinses Ingrid Alexandra doopt schip, voert snor

De Royal Puber joeg ook nog even haar vader per hondenslee door de stad.

Prinses Ingrid Alexandra (14), toekomstig koningin van Noorwegen, heeft een bezoek gebracht aan Polaria (een experience centre over de Noordpool) waar ze iets met een enorme snor voerde en meteen even – aanstaande core business – een schip doopte .

Lees ook: Prinses Amalia, wordt het geen tijd iets te gaan doen?  

"Ik doop u Kroonprins Haakon," zei de prinses. "En wens u, uw bemanning en iedereen aan boord veel succes bij alle missies in het noorden en zuiden." Het nieuwe Noorse  onderzoeksvaartuig werd gedoopt in thuishaven Tromsø.

"Ik ben erg geïnteresseerd in de zee en de klimaatverandering," zei de prinses na afloop van de ceremonie. "Dat was een belangrijke reden dat ik graag het schip wilde dopen."

De koninklijke familie bezocht Svalbard deze zomer, waar de gidsen vertelden over krimpende gletsjers en andere tekenen van klimaatverandering. Ze gingen er ook plastic rapen. "Het was raar om zoveel plastic te zien op een plek die niet wordt bewoond," aldus de prinses. "Wat moet er dan op de bodem van de zee liggen, waar we het niet kunnen zien?"

Kroonprins Haakon deed ook nog iets, die hield een lezing op de kade in Tromsø. Hij benadrukte de rol van Noorwegen in milieubeheer en de missie van het schip: "Het gaat om het verkrijgen van nieuwe en belangrijke kennis over poolgebieden, de zee en de klimaatverandering. Uiteindelijk gaat het erom onze wereld te behouden."

Het dynamische duo ging vervolgens per hondenslee door naar het aquarium Polaria…

…waarbij Haakon genoeg vertrouwen in zijn puber had om haar te laten rijden…

…waar ze duidelijk lol in had. 

Het zou zomaar kunnen dat Ingrid Alexandra haar vader vaker zal vergezellen, nu haar moeder het wat rustiger aan moet doen.

In het aquarium had de prins pret met vissen en zeehonden…

…en voerde ze na een goed gesprek…

…ook deze enorme snor. 

 

Foto's © Kongehuset Norge

Laatste nieuws