De Queen drinkt 4 alcoholische drankjes en dít is waarom

En drie daarvan drinkt ze in drie uur tijd...

Elizabeth is een vrouw met zeer specifieke voedingsvoorkeuren. Zo is bekend dat ze een chef heeft die als enige haar favoriete cake kan maken. Van die cake eet ze dan ook elke dag een plakje. Nu is er ook naar buiten gekomen wat de koningin per dag drinkt. Maar liefst vier van haar dagelijkse drankjes bevatten alcohol.

LEES OOK: Zo lang blijft een geopende fles wijn goed

Drie drankjes in drie uur

Nog voor de lunch nuttigt ze haar eerste alcoholische versnapering. Het gaat om een glaasje gin en Dubonnet met een schijfje citroen en een heleboel ijs. Tijdens de lunch drinkt ze een glas wijn met een stukje chocolade erbij. Volgens haar nicht Margaret Rhodes drinkt ze tijdens de lunch ook een Dry Gin Martini. Dat zijn al drie drankjes in drie uur.

Champagne

Aan het einde van de dag drinkt de koningin een glas champagne voor het slapengaan. De favoriete champagne van koningin Elizabeth is naar verluidt Champagne Bollinger. Dit is de eerste champagne die ooit het koninklijke keurmerk heeft gekregen. Dit keurmerk erkent de merken die al vijf jaar of langer officieel leveren aan de koninklijke familie. Voor champagne-merken is het natuurlijk een grote eer om een koninklijk keurmerk te krijgen. Het zijn ook niet de minsten die dit hebben bereikt, denk aan Lanson, Krug en Pol Roger.

Met haar 92 jaar heeft koningin Elizabeth een respectabele leeftijd. Zijn al deze drankjes misschien haar succesformule? Wie zal het zeggen…

 

BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws