Royal Recap: dit was hét nieuws van de week

De week was weer goed gevuld met alle ins en outs op royalty gebied.

Lees ook

De week was weer goed gevuld met alle ins en outs op royalty gebied. Omdat jij natuurlijk niks wilt missen, zetten we de opvallendste gebeurtenissen nog even voor je op een rij. Wil je trouwens weten wat onze Oranjes deze week hebben uitgespookt? Dat vatten we apart voor je samen iedere zondag.

1. Lieve speech van Queen voor jarige Charles
"Het is een voorrecht voor elke moeder om te proosten op de 70ste verjaardag van haar zoon. Het betekent dat je lang genoeg hebt geleefd om je kind te zien opgroeien," zo sprak koningin Elizabeth op het galadiner voor prins Charles. De koningin staat niet bekend om spontane emotionele uitingen, maar deze speech mocht er qua gevoelswaarde toch zijn.

2. Google maakt Streetview rondleiding door Clarence House
Voor een rondleiding van Google geeft prins Charles een kijkje achter de schermen.

3. Hertogin Kate's ode aan Knopendag
Het is vandaag Knopendag. Who knew? En omdat knopen nu eenmaal leuker zijn dan ritsen of klittenband laten we hertogin Kate, officieuze beschermheilige van alle knopen, een ode aan de kroon brengen. Duchess of Buttons, take it away!

4. Queen vindt slak in sla, stuurt kok sassy memo
Het is het grote risico van biologisch willen eten: er komt wel eens wat fauna mee met de groenten. Koningin Elizabeth is geen 'gourmand', ze eet om te leven, zoals haar oud-kok Darren McGrady zegt. Ze kiest haar maaltijden uit een in rood leer gebonden boek dat de paleiskok voor haar samenstelt. Daarin kruist ze haar keuzes aan, voegt suggesties toe en streept alles door wat ze niet ziet zitten.

5. Zien: schattig moment tussen prins Harry en verlegen kindje
Voor de royals zat afgelopen week vol herdenkingen. Zo was prins Harry donderdag aanwezig bij de herdenking van de abdij van Westminster, zaterdag bij het Herdenkingsfeest in de Royal Albert Hall en zondag bij de dienst bij de Cenotaph.

BEELD: ANP, GETTY IMAGES, BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook