Plaat Mariah Carey na 17 jaar op nummer één

Fans van Mariah Carey hebben haar album Glitter uit 2001 op de eerste plaats in de albumlijst van iTunes gekregen.

Lees ook

Fans van Mariah Carey hebben haar album Glitter uit 2001 op de eerste plaats in de albumlijst van iTunes gekregen. De lambs, zoals trouwe aanhangers van de zangeres nog weleens genoemd worden, voerden op social media de actie #JusticeForGlitter.

LEES OOK: Royal Masterclass: zó draag je parels

Glitter was de soundtrack van de gelijknamige film met Mariah in de hoofdrol. De zangeres gaf in de weken voor de geplande release van de plaat enkele interviews waarin ze verward overkwam en werd kort opgenomen in het ziekenhuis. Destijds meldde haar management dat ze was uitgeput, jaren later maakte Mariah bekend dat er in die tijd een bipolaire stoornis bij haar werd vastgesteld. Glitter kwam door het oponthoud uiteindelijk uit op 9/11 en flopte, net als de film, gigantisch.

Kans

Fans houden al jaren vol dat het album Glitter nooit een kans heeft gekregen vanwege de ontzettend slecht ontvangen film en de datum waarop de plaat uitkwam. Ter ere van Mariahs vijftiende studio-album Caution, dat vrijdag middernacht is uitgekomen, riepen zij de afgelopen week mensen op het album alsnog te kopen. Dat werkte: de verkoopcijfers van Glitter stegen volgens Billboard met ruim 8000 procent, waarmee de plaat de nummer 1-positie behaalde in de albumlijst van iTunes.

Mariah bedankte haar lambs donderdag op social media voor de actie. "Mijn fans zijn de allerbeste", liet de zangeres weten.

BRON: PANORAMA, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook