Oranjes: schulden, een goeroe en een militaire huishoudbeurs

Hoogtepunt van de week: koningin Máxima voelt zich weer beter!

Het zegt iets over een weekje met de Nederlandse royals als indoor bollen planten door prinses Margriet in New York het glamoureuze hoogtepunt van de week is.

DINSDAG

Prinses Mabel, verantwoord als immer, retweette een pittig filmpje van Anne Hathaway.

WOENSDAG

Koningin Máxima was aanwezig bij de lancering van Schuldenlab.nl in Den Haag. Het was haar eerste optreden nadat de RVD bekendmaakte dat Máxima vanwege gezondheidsklachten op doktersadvies voorlopig rust moest houden en ze verzekerde volk en vaderland dat het weer goed met haar ging.

Gezien haar Serious Sleevage had haar zelfvertrouwen niet onder de korte break geleden. Fijn dat u weer van de partij bent, Majesteit!  

Máxima mocht meteen vol aan de bak want koning Willem-Alexander ontving dezelfde dag de bondspresident van de republiek Oostenrijk, Alexander Van der Bellen en zijn echtgenote Doris Schmidauer met een welkomstceremonie op Paleis Noordeinde in Den Haag. Het bezoek stond in het teken 'van het bestendigen van de bilaterale relaties'…

…en daar werd bij de lunch op geproost.

Prins Jaime zat in Ethiopië voor iets charitatiefs, maar moet nog even leren ook een selfie te nemen om het allemaal wat meer relatable te maken. Work that title, Jaime. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben. 

DONDERDAG  

De royal econome hield een toespraak tijdens het tienjarig bestaan van het Initiatief voor Duurzame Handel in Utrecht.

Waarbij het decor geen twijfel liet bestaan over wie ze was.

Wat zullen we er eens van zeggen? Ze wist waar ze het over haar en ze zag er patent uit. Als de boodschap 'niks aan de hand' was, is ze daarin geslaagd.

Koning Willem-Alexander bezocht in Rotterdam de 30e conferentie van Nederlandse Defensie- en Veiligheidgerelateerde Industrie. We stellen ons hier een soort militaire Huishoudbeurs bij voor.

Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven waren  aanwezig bij een symbolische indoor (huh?) plantceremonie van 800 tulpenbollen in Corlears Hook Park in Manhattan.

Deze bollen zijn op 19 april jongstleden ter gelegenheid van de Nederlands-Amerikaanse vriendschapsdag aangeboden door de consul-generaal aan de stad New York. Deze gift symboliseert de innige en langdurige banden tussen Nederland en de stad New York.

Prins Constantijn reageerde heerlijk gortdroog op zijn kersverse status als goeroe.

En had ook nog een afspraak met de premier. Dresscode: blauw pak, geen das – alsof ze het zo hadden afgesproken.

Nog een royal die in beeld kwam: Prinses Viktória de Bourbon de Parme sprak op het Save the Children Nutrition Dinner. "Voeding is meer dan een basisbehoefte," zei ze. "Het is ook een krachtig middel om de armoedecirkel te doorbreken. Het bevordert stabiliteit en economische groei." Haar knappe tafelheer was blij dat hij zich voor de gelegenheid goed gekleed had. 

VRIJDAG

Margriet en Pieter dansten samen op de 37e editie van het Peter Stuyvesant bal in New York. De Van Vollenhoven'tjes lijken het samen nog altijd heel gezellig te hebben. 

Het bal wordt jaarlijks georganiseerd door de 'Netherland-America Foundation' waar Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven beschermvrouwe en beschermheer van zijn. Voor het goede doel werd het een en ander geveild, waaronder een jurk van Sheila de Vries. A good time was had by all, we're sure. 

 

Foto's © ANP, PPE Agency

Laatste nieuws