Hiér kun je onbeperkt wijn tappen uit een fontein

En je kunt er vast ook wel een lekkere pizza of pasta in de buurt scoren.

Lees ook

Het land van de pizza, pasta en zon: Italië. Mocht je er nou op vakantie zijn en trek hebben in een lekker wijntje, of loop je toevallig langs Caldari di Ortona? Dan staat er een wijnfontein voor je klaar, waar je non-stop wijn uit kunt halen.

LEES OOK: Bij deze spa kun je zwemmen in rode wijn, saké en koffie

Deze fontein is waarschijnlijk een droom voor velen want er komt 24 uur per dag wijn uit stromen. Architect Rocco Valentini heeft de fontein ontworpen en het fantastische ding staat sinds vorig jaar in Caldari di Ortona – een plaatsje in de streek Abruzzo, in Zuid-Italië. Uit de fontein wordt een lokale wijn getapt, de Montepulciano d'Abruzzo. Het is overigens wel handig als je rode wijn lust, hij tapt namelijk geen witte.

Waarschuwing

Je kunt je glas gewoon onder de straal houden en eindeloos wijn tappen. De wijngaard waarschuwt wel dat de wijnfontein niet bedoeld is om stomdronken te worden, maar echt alleen voor de liefhebbers. Dus mocht je een wijnliefhebber zijn, dan kun je er gewoon een kleedje neerleggen en wat eten meenemen. Perfect voor een picknick met vrienden of familie onder de Italiaanse zon!

BEELD: ISTOCK, TWITTER

Laatste nieuws

Zie ook